Arkivat Përditshëm e martë prill 11th, 2017

11 Prill 1760, përfundoi misionin diplomatik në Shën Petërburg, i dërguari...

Më 11 Prill 1760, Jakov Suma, i dërguari i Shqipërisë, përfundon misionin e tij diplomatik në Shën Petërburg, ku kishte shkuar për të bashkuar...

11 Prill 1872, lindi poeti Asdreni, Aleksandër Stavre Drenova

Patrioti dhe shkrimtari shqiptar, Aleksandër Stavre Drenova, apo siç njihet me pseudonimin Asdreni lindi, më 11 Prill 1872. Ja ç’farë shkruhet në “Enciklopedinë e...

11 Prill 1906, tre shoqëritë e mërgimtarëve shqiptarë të Bukureshtit u...

Në sallën "Amicita" (Miqësia), në Bukuresht, më 11 Prill 1906, u mblodhën përfaqësuesit e tre shoqërive patriotike shqiptare: "Drita", "Dituria" dhe "Shpresa" dhe u...

11 Prill 1914, betejë e xhandarmërisë Shqiptare me forcat greke ne...

Në afërsi të fshatit Peshtan, më 11 Prill 1914, u zhvillua një betejë midis forcave greke dhe xhandarmërisë shqiptare. Në fushën e betejës pati...

11 Prill 1919, letër e Komitetit të Lozanës për Konferencën...

Në një letër dërguar Konferencës së Paqes në Paris, që mban datën 11 Prill 1919, patriotët Spiro Koleka dhe Pandeli Çala, në emër të...

11 Prill 1929, Mehdi Frashëri, u zgjodh kryetar i Këshillit të...

Mehdi Frashëri, më 11 Prill 1929, u zgjodh kryetar i Këshillit të Shtetit të Mbretërisë Shqiptare.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

11 Prill 1940, pushtuesit fashistë nxorën dekretin kundër demostratave në Shqipëri

Lëvizja antifashiste, që zë fill që ditën e zbarkimit të këmishëzinjve të Musolinit, në Shqipëri, i detyroi pushtuesit fashistë, që më 11 Prill 1940,...

11 Prill 1945, shënohet sot Dita Ndërkombëtare e Çlirimit të të...

Forcat sovjetike, më 11 Prill 1945, çliruan kampin nazist të shfarosjes në Buhenvald. Që nga ajo ditë, 11 Prilli, festohet si Dita Ndërkombëtare e...

11 Prill 1948, filluan punimet për ndërtimin e hekurudhës Durrës-Tiranë

Më 11 Prill 1948, filluan punimet për ndërtimin e hekurudhës Durrës-Tiranë. Linja prej 38 km, që lidh kryeqytetin me portin më të madh të...

11 Prill 1988, premierë në Teatrin e Operas dhe Baletit e...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 11 Prill 1988, u dha premiera e operas "Kavaleria Rustikana", e kompozitorit të...

11 Prill 1997, Gazeta “Rilindja” e Kosovës pasqyron bilancin e frikshëm...

Gazeta "Rilindja" e Kosovës, më 11 Prill 1997, sillte tabelën rrëngjethëse të viktimave të trazirave dhe revoltave që shpërthyen në vitin 1997. Qyteti, ku...