Arkivat Përditshëm e enjte prill 13th, 2017

13 Prill 1453, luftë e ashpër e shqiptarëve në fushën e...

Në fushën e Pollogut afër Tetovës, më 13 Prill 1453, ndërmjet luftëtarëve shqiptarë dhe ushtrive osmane, u zhvillua një betejë e ashpër. Forcat turke...

13 Prill 1695, vdiq poeti kombëtar i Francës, La Fonteni

Më 13 Prill 1695, vdiq poeti kombëtar i Francës, La Fonteni. Rilindasit dhe intelektualët shqiptarë, duke vlerësuar lart mesazhet e fabulave të tij, kanë...

13 Prill 1882, u nda nga jeta studiuesi dhe folkloristi arbëresh...

Studiuesi dhe folkloristi arbëresh Dhimitër Kamarda, u nda nga jeta, më 13 Prill 1882. Ai është autor i librit "Sprovë e gramatologjisë krahasuese mbi...

13 Prill 1926, u firmos në Milano konçensioni i qymyrgurit për...

Më 13 Prill 1926, në Milano, u përfundua marrëveshja sipas së cilës, qeveria e Ahmet Zogut i jepte shoqërisë italiane "Sindicate Italiano Giaccimenti Minerali...

13 Prill 1932, u ngrit në Korçë monumenti i Luftëtarit Kombëtar

Më 13 Prill 1932, në Korçë u ngrit "Monumenti i Luftëtarit Kombëtar", vepër e skulptorit Odhise Paskali. Monumenti u ngrit me ndihmat e popullit...

13 Prill 1952, Pandi Stillu dhe Luhov Kriçko vunë me sukses...

Në skenën e Teatrit Popullor në Tiranë, më 13 Prill 1952, regjizorët Pandi Stillu dhe Luhov Kriçko, vunë me sukses në skenë "Gjashtë dashnorët"...

13 Prill 1962, u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Algjerinë

Më 13 Prill 1962, midis vendit tonë dhe Algjerisë, që sapo kishte fituar pavarësinë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

13 Prill 1992, koncert sinfonik për artdashësit e kryeqytetit nën drejtimin...

Orkestra Sinfonike e Radio Televizionit Shqiptar, nën drejtimin e dirigjentit Jetmir Barbullushi, më 13 Prill 1992, dha një koncert sinfonik për artëdashësit e kryeqytetit....

13 Prill 1997, u prezantua, për herë të parë muzika dhe...

Në Stokholm, më 13 Prill 1997, filloi festivali folklorik "Bota në Suedi", ku morën pjesë 60 grupe nga Afrika, Amerika Latine, Azia dhe Ballkani....