Arkivat Përditshëm e premte prill 14th, 2017

14 Prill 1345, në kishën e Maligradit në Prespë janë ruajtur...

Në kishën e Maligradit, të ndërtuar në liqenin e Prespës, në Prill të viti 1345, brënda një guvë të lartë shkëmbore, janë ruajtur deri...

14 Prill, zejtarët e Korçës mbledhin 2000 aspra për të...

Një kontratë e vitit 1738, dëshmon për zhvillimin e zejtarisë së qytetit të Korçës dhe përpjekjet e zejtarëve korçarë që qyteti i tyre të...

14 Prill 1914, u hap në Peshkopi shkolla e parë shqipe

Më 14 Prill 1914, u hap në qytetin e Peshkopisë, shkolla e parë shqipe dhe më pas, edhe në fshatin Trebisht. Pas nëntë vitesh,...

14 Prill 1932, lindi aktori dhe regjizori i talentuar Pirro Mani

Aktori dhe regjizori i talentuar, Pirro Mani u lind, më 14 Prill 1932. Fati i tij u përcaktua, kur iu dha e drejta për...

14 Prill 1937, vendim çensurues i Ministrisë së Arsimit, që...

Vendimi i Ministrisë së Arsimit, që mban datën 14 Prill 1937, ndalon sjelljen nga jashtë vendit të librave, broshurave dhe shtypit. Vendimi bazohej, mbi...

14 Prill 1939, Radio Tirana filloi transmetimin e emisioneve në gjuhë...

Më 14 prill 1939, Radio Tirana filloi transmetimin e emisioneve në gjuhë të huaja.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

14 Prill, arkeologët tanë zbuluan Amfiteatrin e Durrësit

Në Prill të vitit 1966, arkeologët tanë zbuluan Amfiteatrin e Durrësit, i ndërtuar rreth XIX shekuj më parë. Për ekzistencën e tij kishte dëshmi...

14 Prill 1994, u përfundua marrëveshja mes Shqipërisë dhe Gjermanisë mbi...

Në Tiranë, më 14 prill 1994, u përfundua "Marrëveshja mes Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë, mbi varret...