Arkivat Përditshëm e shtunë prill 15th, 2017

QMKSH mori pjesë në “Një pasdite në muze” organizuar nga...

Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë  u ftua në datën 14 Prill 2017, nga Muzeu Historik  Kombëtar  në veprimtarinë “Një pasdite në muze”. Tema  që...

15 Prill 1366, Karl Topisë i jepen të drejtat e qytetarit...

Diploma e dogjit të Venedikut, me të cilën i jepen Karl Topisë të drejtat e qytetarit të Venedikut, mban datën 15 Prill 1366. Në...

15 Prill 1877, lindi albanologu slloven Rajko Nahtigal

Bota shkencore shqiptare, sot kujton, datëlindjen e albanologut slloven Rajko Nahtigal, që ka lindur më 15 prill 1877. Pas Bartolomeo Kapitarit dhe Franc Miklosiçit...

15 Prill 1936, u botua në Korçë revista kulturore, letrare dhe...

Revista dyjavore shoqërore, kulturore, letrare dhe ekonomike "Bota e Re', pa dritë në Korçë, më 15 Prill 1936. Ajo u botua, fill mbas mbylljes...

15 Prill 1937, filantropi Thoma Turtulli vuri gurin e parë në...

Mirëbërësi korçar Thoma Turtulli, më 15 Prill 1937, vuri gurin e parë në themelet e godinës së Liceut Kombëtar të Korçës. Ndërtesa e projektuar,...

15 Prill 1939, Benito Musolini priti në Romë dërgatën shqiptare për...

Më 15 Prill të vitit 1939, një dërgatë e posaçme u nis në Romë për të dorëzuar kurorën shqiptare Viktor Emanuelit të III. Ajo...

15 Prill 1939, me urdhër të Romës Shqipëria doli nga Lidhja...

Më telegramin e datës, 15 Prill 1939, që kryeministri i qeverisë Shefqet Vërlaci i dërgonte Sekretarit të Lidhjes së Kombeve, njoftonte daljen e Shqipërisë...

15 Prill 1979, një tërmet i fuqishën goditi Shqipërinë

Më 15 prill 1979, në orën 7.15 minuta, një tërmet i fuqishën goditi  Shqipërinë, duke shkaktuar dëme të mëdha.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

15 Prill 1980, vdiq shkrimtari i madh francez Zhan Pol Sartri

Shkrimtari i madh francez Zhan Pol Sartri, vdiq më 15 Prill 1980. Përkthimet e para nga krijimtarija e tij janë bërë në Kosovë. Tek...

15 Prill 1991, u përurua në Londër Banka Europiane për Rindërtim...

Në kryeqytetin britanik, më 15 Prill 1991, u përurua Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, për të ndihmuar vendet e Europës Lindore, në periudhën...

15 Prill 1994, u nënshkrua marrëveshja mbi nxitjen e investimeve midis...

Në Tiranë, më 15 Prill 1994, u nënshkrua "Marrëveshja mbi nxitjen dhe mbrojtjen reciproke të investimeve midis Republikës së Shqipërisë dhe Mbretërisë së Hollandës.Referencat: Thimi...

15 Prill 2003, fotografi i njohur Fadil Berisha mori pjesë në...

Në jurinë e spektaklit "Miss Albania 2003", bënte pjesë edhe fotografi i njohur në botë Fadil Berisha. Mërgimtari shqiptar ka studion e tij të...