Arkivat Përditshëm e diel prill 16th, 2017

16 Prill 1736 u shkrua Kodiku nr.72 i Beratit, monument i...

Në vitin 1736, u dorëshkrua Kodiku nr.72 i Beratit, një monument i kulturës sonë mesjetare, me vlera të mëdha historike e artistike. Ai ka...

16 Prill 1881, Lidhja e Prizrenit filloi konfliktin e armatosur me...

16 Prilli i vitit 1881, shënon fillimin e konfliktit të armatosur të Lidhjes së Prizrenit me forcat e perandorisë Osmane. Atë ditë, Osman Pasha,...

16 Prill 1895, lindi poeti arbëresh Josif Rela nga krahina e...

Dramaturgu dhe poeti arbëresh nga krahina e Zarës në Dalmaci, Josif Rela, u lind me 16 Prill 1895. Nga pena e tij kanë dalë...

16 Prill 1912, Kuvendi i Krasniqit i paraqiti qeverisë xhonturke një...

Më 16 prill 1912, u mblodh Kuvendi i Krasniqit, i cili i paraqiti qeverisë xhonturke një memorandum ku i kërkohej njohja e autonomisë së...

16 Prill 1913, Esat Pashë Toptani nënshkroi marrëveshjen e kapitullimit dhe...

Pas armëpushimit të Turqisë me aleatët ballkanikë, më 16 Prill 1913, Esat Toptani vendosi të lëshojë Shkodrën, me qëllim që të fitojë përkrahjen e...

16 Prill 1920, u formua në fshatin Rexhepaj të Vlorës “Shoqëria...

Më 16 Prill 1920, në fshatin Rexhepaj të rrethit të Vlorës, u formua "Shoqëria e Gorishtit", me elementë patriotë dhe luftëtarë të lirisë. Ajo...

16 Prill 1917, patrioti i shquar, Hil Mosi, ngriti në Shkodër...

Më 16 prill 1917, patrioti dhe intelektuali i shquar, Hil Mosi, ngriti në Shkodër Bibliotekën me profil albanologjik, që shërbeu si bërthamë për ngritjen...

16 Prill 1939, delegacioni i Asamblesë i kryesuar nga Shefqet Vërlaci,...

Më 16 prill 1939, në Romë, u zhvillua ceremonia, ku delegacioni i Asamblesë i kryesuar nga Shefqet Vërlaci, i dorëzoi "kurorën e Skënderbeut" Viktor...

16 Prill 1939, miting proteste në Boston kundër pushtimit fashist të...

Po atë ditë, në "Franklin Holl", në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u organizua një miting proteste. Pjesëmarrësit kryesisht shqiptare, dërguan telegrame...

16 Prill 1944, operacion i gjërë nazist në zonën Konispol-Delvinë kundër...

Forcat pushtuese naziste, më 16 Prill 1944, ndërmorën një operacion të gjërë në zonën Konispol-Vurg e Delvinë, ku vepronin forcat e grupit të katërt...