Arkivat Përditshëm e hënë prill 17th, 2017

17 Prill 1274, Karlit I Anzhu përjashton nga taksat doganore tregëtarët...

Kanë ardhur deri në ditët tona, dy shkresa të Karlit të I Anzhu, që mbajnë, datën 17 Prill 1274, me të cilat, ai u...

17 Prill 1537, ekspeditë e Ajaz Pashës për të shtypur...

Më 17 Prill 1537, Sulltan Sulejmani, në ekspeditën e rradhës kundër Shqipërisë, dërgoi Ajaz Pashën, që të shtypë kryengritësit e përjetshëm himariotë. Porosia ishte,...

17 Prill 1880, Kuvendi i Shkodrës përmirësoi ndjeshëm programin e Lidhjes...

Më 17 Prill 1880, zhvilloi punimet Kuvendi i Shkodrës i Lidhjes së Prizrenit. Në këtë tubim, programi i Lidhjes pësoi një përparim dhe përmirësim...

17 Prill 1916, u krijua në Pogradec shoqëria “Trupi gjimnastik”, që...

Në Pogradec, më 17 Prill 1916, u krijua shoqëria "Trupi gjimnastik", që zhvilloi veprimtari patriotike-politike, shoqërore e kulturore. Ajo synonte përgatitjen e një brezi...

17 Prill 1927, lindi në Tiranë “Artisti i Merituar”, Enver Dauti

"Artisti i Merituar", Enver Dauti, u lind në Tiranë, më 17 Prill 1927. Mori pjesë në grupet dhe shfaqjet amatore, drejtoi rrethin teatror të...

17 Prill 1941, plumbat e Vasil Laçit mbi Perandorin Viktor Emanuelin...

Vasil Laçi, është kthyer në një nga simbolet e rezistencës antifashiste të popullit tonë. Me plumbat që derdhi mbi Perandorin italian Viktor Emanuelin III,...

17 Prill 1947, lindi regjizori Pali Kuke ,”Artisti i Merituar”

Operatori, regjizori, "Artisti i Merituar", Pali Kuke, u lind më 17 Prill 1947. Pas diplomimit në Universitetin e Tiranës në vitin 1969, u emërua...