Arkivat Përditshëm e martë prill 18th, 2017

18 Prill 1392, zoti i Durrësit Gjergj Topia dorëzoi mbrojtjen e...

Gjergj Topia, zot i Durrësit, u a dorëzon mbrojtjen e qytetit venedikasve, me kusht që ata të ndërtojnë një kanal mbrojtës. Më 18 Prill...

18 Prill 1880, ambasadorët e Fuqive të Mëdha nënshkruan “Protokollin e...

Më 18 Prill 1880, ambasadorët e Fuqive të Mëdha në kryeqytetin e perandorisë osmane, nënshkruan atë që quhet, "Protokolli i Stambollit", sipas te cilit...

18 Prill 1907, u formua në Shkodër shoqëria e punëtorëve dhe...

Më 18 Prill 1907, në Shkodër u formua shoqëria e punëtorëve dhe e zejtarëvë, e cila zhvilloi një veprimtari të gjerë, në mbrojtje të...

18 Prill 1921, lindi Nermin Vlora-Faiaski mbesa e Ismail Qemalit

Nermin Vlora-Faiaski, mbesa e Ismail Qemalit, u lind në Tiranë, më 18 Prill 1921. E pajisur me dhunti prej poligloti dhe talent të rrallë,...

18 Prill 1937, doli numri i parë i gazetës “Shtypi”

Numri i parë i gazetës "Shtypi", organ politik, shoqëror, kulturor dhe ekononnik doli më 18 Prill 1937. Gazeta dilte dy herë në javë, me...

18 Prill 1937, lindi gazetari kosovar Dedë Mirdita

Gazetari kosovar Dedë Mirdita, u lind më 18 Prill 1937. Ndoqi shkollën normale në Prishtinë dhe që në bangat e shkollës, botoi artikujt e...

18 Prill 1939, u vendos në një nga rrugët e Tiranës...

Në një nga rrugët e Tiranës, më 18 Prill 1939, u vendos tabela "Drejtoria e Partisë Kombëtare Fashiste e Shqipërisë". Shenja dalluese e partisë...

18 Prill 1945, vdiq princi me origjinë gjermane Vilhelm Vidi i...

Vilhelm Vidi, princi me origjinë gjermane, i caktuar nga Fuqitë e Mëdha, në vitin 1913 në krye të Shtetit Shqiptar, vdiq më 18 Prill...

18 Prill 1961 u përfundua Konventa e Vjenës për marrëdhënie diplomatike

U përfundua në kryeqytetin austriak "Konventa e Vjenës për marrëdhënie diplomatike". Përfaqësuesi shqiptar, e nënshkroi atë që ditën e parë, por dokumenti u ratifikua...

18 Prill 1993, në Universitetin e Sorbonës u zhvillua aktiviteti me...

Në Universitetin e Sorbonës në Francë, nga data 5 deri më 18 Prill 1993 u zhvillua një seri veprimtarish me temën "Shqipëria e përjetëshme"....