Arkivat Përditshëm e mërkurë prill 19th, 2017

19 Prill 1785, marrëveshje e Bushatllinjve të Shkodrës me krerët e...

Në një letër që mban datën, 19 Prill 1785, drejtuar zyrës detare të Republikës së Venedikut, nënkonsulli i saj në Shkodër Jak Suma, njofton...

19 Prill 1923, lindi në Tiranë piktorja Vera Blloshmi

Piktorja Vera Blloshmi Melet, u lind në Tiranë, më 19 Prill 1923. E ëma e saj ishte mbesa e Ismail Qemalit, ndërsa i ati...

19 Prill 1938, u përfundua me Jugosllavinë “Konventa mbi lundrimin ajror”

Midis Mbretërisë Shqiptare dhe asaj Jugosllave, më 19 Prill 1938, u përfundua “Konventa mbi lundrimin ajror”.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

19 Prill 1956, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike midis Shqipërisë dhe Egjiptit

Më 19 Prill 1956, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike midis vendit tonë dhe Egjiptit, të ndërprera pas pushtimit fashist të Shqipërisë. Bashkëpunimi dhe miqësia tradicionale...

19 Prill 1982 u nda nga jeta pedagogu dhe publicisti Izet...

Pedagogu, dhe publicisti Izet Bebeziqi, u nda nga jeta, më 19 prill 1982. Në Vjenë, kreu arsimin e mesëm dhe filloi të lartin të...

19 Prill 1984, përfundoi Festivali i pestë i Filmit Dokumentar Shqiptar

Më 19 Prill 1984, përfundoi Festivali i pestë i Filmit Dokumentar Shqiptar. Gjatë katër ditëve të zhvillimit të tij u shfaqën e u diskutuan...