Arkivat Përditshëm e enjte prill 20th, 2017

20 Prill 1881, lindi në Bujan të Tropojës luftëtari i lirisë,...

Në Bujan të Tropojës, më 1859, u lind luftëtari trim i lirisë, Zmajl Hyseni shok armësh i Mic Sokolit. Ai mori pjesë në dhjetra...

20 Prill 1877, u botua në Bukuresht abetarja”Pellazgjika”, e Vasil Dhimitër...

Më 20 Prill 1877, u botua në Bukuresht, abetarja e Vasil Dhimitër Rusos, me titull "Pellazgjika". Duke folur për të, shkrimtari ynë i dëgjuar,...

20 Prill 1905, gjyqi turk dënoi Bab Dud Karbunarën për veprimtarinë...

Në ditarin e vet patrioti beratas, Bab Dud Karbunara, shkruan se për veprimtarinë e tij patriotike, më 20 Prill 1905, u dënua me tre...

20 Prill 1920, u formua në Vlorë, Komiteti “Mbrojtja Kombëtare”

Më 20 Prill 1920, u formua në Vlorë, Komiteti "Mbrojtja Kombëtare", i cili luajti një rol të rëndësishëm në organizimin dhe drejtimin e luftëtarëve...

20 Prill 1924, Isuf Reçi, plagosi për vdekje Avni Rustemin, një...

Në mes të Tiranës, më 20 Prill 1924, Isuf Reçi, plagosi rëndë një nga krerët e opozitës demokratike, Avni Rustemin. Për të mbuluar gjurmët...

20 Prill 1932, lindi ushtaraku e poeti i ri Trifon Xhagjika

Fill pas prishjes së marrëdhënieve me Bashkimin Sovjetik në Tiranë, u zhvillua gjyqi kundër një grupi të rinjsh, që ishin diplomuar në vendet e...

20 Prill 1937, doli në Vlorë numri i parë i gazetës...

Në qytetin e flamurit, më 20 Prill 1937, doli fletorja "Jeta e re'', me drejtor përgjegjës Sezai Kemalin dhe kryeredaktor Sed Kemalin, të dy...

20 Prill 1939, Fejzi Alizoti dhe Jakomoni firmosën bashkimin doganor të...

Françisko Jakomoni dhe Fejzi Alizoti, më 20 Prill 1939, nënshkruan në Tiranë Marrëveshjen ekonomiko-doganore-valutore, ndërmjet Mbretërisë Italiane dhe Mbretërisë Shqiptare. Ajo parashikonte bashkimin doganor...

20 Prill 1994, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin për ratifikimin e...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 20 Prill 1994, miratoi Ligjin nr.7816, “Për ratifikimin e Dokumentit Kuadër të Partneritetit...