Arkivat Përditshëm e premte prill 21st, 2017

21 Prill 1407, hordhitë osmane nisën sulmet e para kundër kështjellës...

6 shekuj më parë, më 21 Prill 1407, hordhitë osmane nisën sulmet e para kundër Krujës. Ishin betejat e para për tatimin e pulsit...

21 Prill 1831, forcat e Mustafa Pashë Bushatlliut dhe ushtritë turke...

Më 21 Prill 1831, ndërmjet forcave të Mustafa Pashë Bushatlliut dhe ushtrive turke, u zhvillua beteja në Babunë. Me gjithë luftën heroike të mirditorëve,...

21 Prill 1907, mërgimtarët shqiptarë themeluan në Buenos Aires shoqërinë atdhetare...

Në kryeqytetin e Argjentinës, Buenos Aires, më 21 Prill 1907, mërgimtarët shqiptarë themeluan shoqërinë atdhetare e kulturore "Lidhja shqiptare" e cila zhvilloi një veprimtari...

21 Prill 1919, protestë e komiteteve patriotike për Konferencën e Paqes...

Më 21 Prill 1919, përfaqësuesit e komiteteve kombëtare shqiptare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kanadasë dhe Zvicrës, i dërguan një protestë kryesisë së...

21 Prill 1858, lindi patrioti Llambi Goxhomani

Ndër 75 deputetët e Këshillit Kombëtar, që u mblodh për herë të parë, më 21 Prill 1921, ishte dhe deputeti i Beratit, patrioti Llambi...

21 Prill 1922, Danimarka dhe Suedia e njohën Shqipërinë de jure...

Gazeta zyrtare "Dita e re", njoftonte më 21 Prill 1922, se Danimarka dhe Suedia e njihnin de jure dhe de facto, Shqipërinë.Referencat: Thimi Çollaku /...

21 Prill 1939, marrëveshje e qeverisë kolaboracioniste me Italinë

Jakomoni dhe Vërlaci, nënshkruan në Tiranë, më 21 Prill 1939, marrëveshjen sipas së cilës, shtetasit e të dy vendeve "do të gëzojnë të gjitha...

21 Prill 1939, Benito Musolini u shpall “qytetar i parë nderi”...

Sipas vendimit të Këshillit të Ministrave të datës, 21 prill 1939, kreu i Partisë Fashiste Italiane Benito Musolini, shpallej qytetar i parë nderi i...

21 Prill 1941, divizionet greke kapitulluan përballë ushtrisë nazifashite

Mbas 17 ditë rezistence, më 21 Prill 1941, u nënshkrua kapitullimi i 16 divizioneve greke dhe shteti fqinj u pushtua nga ushtritë nazifashiste.Referencat: Thimi Çollaku...

21 Prill 1990, u lirua nga burgimi Adem Demaçi i njohur...

Adem Demaçi, Mandela i Kosovës, që kishte qëndruar 21 vjet në burgjet e JugosIlavisë, më 21 Prill 1990, u lirua nga burgu.Referencat: Thimi Çollaku /...

21 Prill 1991, Kastriot Islami u zgjodh Kryetar i Kryesisë...

Më 21 Prill 1991, Kastriot Islami, zgjidhet kryetar i Kryesisë së Kuvendit Popullor pluralist, të dalë nga zgjedhjet e 31 Marsit 1991 dhe nënkryetar,...

21 Prill 1992, u përfundua marrëveshja me Gjermaninë për bashkëpunimin financiar

Më 21 prill 1992, u përfundua në Tiranë, Marrëveshja me Qeverinë e Republikës Federale Gjermane për bashkëpunimin financiar midis dy vendeve. Sipas marrëveshjes Qeveria...