Arkivat Përditshëm e shtunë prill 22nd, 2017

22 Prill “Dita ndërkombëtare e Tokës”

Sot në të gjithë globin festohet, "Dita ndërkombëtare e Tokës".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

22 Prill 1453 zhvillohet beteja në fushën e Pollogut

Në prill të vitit 1453, forca të mëdha turke, nën komandën e Ibrahim Beut, iu afruan kufijve të Shqipërisë. Atyre iu dolën përpara repartet...

22 Prill 1880, Shtabi Ushtarak i sapoformuar zhvilloi betejën e parë...

Për mbrojtjen e Hotit dhe të Grudës, që sipas Protokollit të Stambollit, të nënshkruar nga Ambasadorët e Fuqive të Mëdha në Stamboll, më 18...

22 Prill 1881 u zhvillua beteja ndërmjet forcave osmane dhe atyre...

Më 22 Prill 1881, pranë fshatit Slivova, u zhvillua një betejë e ashpër ndërmjet forcave të shumta osmane të udhëhequra nga Dervish Pasha dhe...

22 Prill 1913 Esat Pashë Toptani dorëzon Rozafën, malazezëve

Më 22 Prill 1913, forcat osmane braktisin kështjellën e Rozafës në Shkodër, që ishte dhe fortesa e tyre e fundit në Ballkan. Kështjella mbeti...

22 Prill 1917 lindi pedagogu Kahreman Ylli

Pedagogu dhe personaliteti shqiptar Kahreman Ylli, lindi në Leshnjë të Skraparit, më 22 Prill 1917. Pas mësimeve të para në Çorovodë ndoqi Normalen e...

22 Prill 1920 protestë e banorëve të Tiranës ndaj Konferencës së...

Mbi 3000 banorë të Tiranës dhe të krahinave përreth, të mbledhur në një miting më 22 Prill 1920, dënuan politikën antishqiptare të të huajve...

22 Prill 1939 u formua Partia Fashiste e Shqipërisë

Me vendim të Këshillit të Ministrave të qeverisë kuislinge, më datë 22 Prill 1939, u formua Partia Fashiste e Shqipërisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

22 Prill 1992 u përfunduan marrëveshjet për bashkëpunim me Republikën Federale...

Midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë më 22 Prill 1992, u përfundua në Tiranë, marrëveshja për transportin...

22 Prill 1993 Kuvendi i Shqipërisë ratifikon traktatet me Bullgarinë dhe...

Kuvendi i Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 22 Prill 1993, ratifikoi 'Traktatin për miqësi e bashkëpunim ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës...