Arkivat Përditshëm e diel prill 23rd, 2017

23 Prill 1995 u vendos “Dita Botërore e Librit dhe e...

Me vendim të Organizatës së Shkencave, Arsimit dhe Kulturës të Kombeve të Bashkuara UNESKO, duke filluar që nga viti 1995, dita e 23 Prillit,...

23 Prill 1682 lindi prijësi kishtar, Gjergj Guxeta

Në koloninë arbëreshe të Horës në Palermo, më 23 Prill 1682, u lind Gjergj Guxeta, prijës kishtar dhe mendor i mërgimtarëve arbëreshë të Siçilisë....

23 Prill 1872 lindi gjuhëtari, përkthyesi dhe diplomati Gjergj Pekmezi

Gjuhëtari, historiani, bibliografi, pedagogu, përkthyesi dhe diplomati Gjergj Pekmezin një ndër diplomantët e parë shqiptarë, të Universitetit të Vjenës, u lind më 23 prill...

23 Prill 1881 merr fund Lidhja e Prizrenit

23 Prill i vitit 1881, shënon fundin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Pas betejës në Suharekë, forcat turke hynë në Prizren dhe e bllokuan...

23 Prill 1905 u mblodh në Bukuresht kongresi për organizimin e...

Në Teatrin Lirik të Bukureshtit, me nismën e Albert Gjikës, më 23 Prill 1905, u mblodh një Kongres, ku morën pjesë përfaqësues të kolonive...

23 Prill 1937 hyn në fuqi ligji “mbi fajet kundër rendit...

Më 23 Prill 1937, u botua në "Fletoren Zyrtare", ligji mbi fajet kundër rendit shoqëror dhe ekonomik, që synonte ndalimin e përhapjes së ideve...

23 Prill 1985 vdiq Sergei Jutkeviç, regjizor i filmit “Skënderbeu”

Brezi i kineastëve të vjetër shqiptarë, e kujton Sergei Jutkeviçin, që dha ndihmesën e parë për zhvillimin e kinematografisë shqiptare, madje shumë prej tyre,...

23 Prill 1993 hapet zyra e Patentave

Për herë të parë në vendin tonë, më 23 Prill 1993, pranë Komitetit të Shkencave dhe Teknologjisë, me vendim të Këshillit të Ministrave, u...

23 Prill 1993 përurohet Qëndra Ndërkombëtare e Shtypit

Në Pallatin e Kongreseve në Tiranë, më 23 Prill 1993, u përurua Qëndra Ndërkombëtare e Shtypit. Ajo ka rreth 300 vende, 6 linja telefonike...