Arkivat Përditshëm e hënë prill 24th, 2017

24 Prill dita Ndërkombëtare e Solidaritetit të Rinisë

Sot është dita Ndërkombëtare e Solidaritetit të Rinisë.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

24 Prill forcat normane sulmojnë Vlorën dhe Durrësin.

19 shekuj më parë, forca të mëdha normane, të ardhur nga Bari nën komandën e Boemundit sulmuan Vlorën dhe Durrësin. Ky ishte ndër sulmet...

24 Prill 1341 kryengritja e arvanitasve të Thesalisë përhapet deri në...

Pas vdekjes së perandorit bizantin Androniku III Paleologu, në vitin 1341, arvanitasit e Thesalisë shpërthyen në një kryengritje, e cila u përhap deri në...

24 Prill 1385 Balsha i II konfirmon krisobulat e vëllait të...

Kristobula, që mban datën 24 Prill 1385, është lëshuar nga Balsha II, si dukë i Durrësit. Ajo dëshmon për marrëdhëniet e mira miqësore, ekonomike...

24 Prill 1874 arrestohet Hasan Tahsini

Autoritetet turke, më 24 Prill 1874, arrestuan Hasan Tahsinin, për veprimtarinë e tij patriotike, megjithëse ai ishte rektori i universitetit të vetëm turk.Referencat: Thimi Çollaku...

24 Prill 1897 lindi diplomati Reshat Asllani

Pedagogu, ekonomisti dhe diplomati, Reshat Asllani, lindi në Adrianopojë apo Edrene më 24 Prill 1897. Ndoqi Kolegjin në Stamboll, ku bashkë me shqiptarët e...

24 Prill 1910 kryengritësit kosovarë morën Grykën e Kaçanikut

Më 24 prill 1910, kryengritësit kosovarë, të udhëhequr nga Idriz Seferi, pas luftimesh të ashpra, morën Grykën e Kaçanikut. Kjo e alarmoi qeverinë xhonturke,...

24 Prill 1922 lindi këngëtari Zihni Berati

Këngëtari Zihni Berati, u lind më 24 Prill 1922. "Shkolla e parë muzikore" për të ishte qyteti i lashtë i këngëve, por dhe familja...

24 Prill 1921 Këshilli Kombëtar zhvillon seancën e tij të parë

Këshilli Kombëtar, i dalë nga zgjedhjet e vitit 1921, me 24 Prill të atij viti, zhvilloi seancën e tij të parë dhe kjo praktikisht...

24 Prill 1933 hyn në fuqi Traktati i miqësisë me Uruguain

Më 24 Prill 1933, hyri në fuqi Traktati i miqësisë Shqipëri — Uruguai. Ai u nënshkrua në Romë, në Prill të vitit 1932. Ky...

24 Prill 1950 u dha premiera e parë e Filarmonisë Shqiptare

Më 24 Prill 1950, Filarmonia Shqiptare, dha në Tiranë, premierën e parë "Vallëzimi i popujve", një spektakël i pasur me këngë e valle të...

24 Prill 1960 filloi transmetimet Televizioni Shqiptar

Televizioni shqiptar, nisi rrugën e tij, më 24 Prill 1960. Themelues të tij janë, Petro Kito, ish drejtor i Radio-Tiranës dhe Fuat Bozgo shef...