Arkivat Përditshëm e enjte prill 27th, 2017

27 Prill 1463 u nënshkrua në Shkup marrëveshja me forcat osmane

Më 27 Prill 1463, në Shkup, u nënshkrua marrëveshja e paqes midis forcave shqiptare dhe ushtrive osmane. Gjatë vitit 1462, Sulltan Mehmeti II, dërgoi...

27 Prill 1911 u mbajt Kuvendi i bajraktarëve të Lezhës dhe...

Më 27 Prill 1911, u mbajt Kuvendi i 12-të i bajraktarëve të Lezhës dhe Mirditës. Në këtë tubim, u diskutua shpallja e kryengritjes së...

27 Prill 1916 shtypi Rumun shkruan për arkitektin shqiptar Kristo Sotiri

Revista rumune, "Arta si frumosul", më 27 Prill 1916, botoi gjashtë pamje të një monumenti të rëndësishëm arkitektonik "Avantul Tarili", të projektuar nga arkitekti...

27 Prill 1924 doli numëri i parë i gazetës së përjavëshme...

Në kryeqytetin shqiptar, më 27 Prill 1924, doli numëri i parë i gazetës së përjavëshme politike dhe letrare "Tirana". Trajtoi çështje, që kishin të...

27 Prill 1937 shtypi shqiptar shkruan për ardhjen në Shqipëri të...

Më 27 Prill 1937, i gjithë shtypi i kryeqytetit, ishte i mbushur me foto dhe shkrime të shumta për ardhjen e ministrit të jashtëm...

27 Prill 1947 u vu në skenë komedia e Molierit “Tartufi”

27 Prilli i vitit 1947, do të mbetet një datë e shënuar në historinë e Teatrit Popullor dhe të dramaturgjisë sonë: atë mbrëmje u...

27 Prill 1978, Komiteti i Ministrave i shteteve anëtare të KE...

Më 27 Prill 1978, Komiteti i Ministrave të shteteve anëtare të Këshillit të Europës, miratoi "Deklaratën mbi të drejtat e njeriut". Dy dhjetëvjeçarët e...

27 Prill 1994 Shqipëria përfundon marrëveshjet për bashkëpunimin ekonomik me Bullgarinë

Në Sofje, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Bullgarisë, më 27 Prill 1994, u përfunduan marrëveshjet për bashkëpunimin tregtaro-ekonomik...