Arkivat Përditshëm e premte prill 28th, 2017

28 Prill 1900 Ismail Qemali arratiset nga Shqipëria

Më 28 Prill 1900, Ismail Qemali, bashkë me djemtë e tij, u arratis nga Turqia, gjë që bëri bujë të madhe. Patrioti shqiptar, qëndroi...

28 Prill 1909 u krijua shoqëria kulturore “Afërdita”

Në fund të Prillit 1909, në qytetin e Elbasanit, u krijua shoqëria kulturore "Afërdita", e cila zhvilloi një veprimtari të gjërë, në shërbim të...

28 Prill 1911 u krijua Komiteti për organizimin e kryengritjes së...

Më 28 Prill 1911, u krijua Komiteti për drejtimin e kryengritjes së armatosur në Shqipërinë e Jugut: ai vendosi lidhjet me organizatat patriotike, brënda...

28 Prill 1917 u krijua Federata Panshqiptare “Vatra”

Në sallën e kishës shqiptare në Boston, më 28 Prill 1917, nën drejtimin e At Fan Nolit, u krijua Federata Panshqiptare "Vatra". Në të...

28 Prill 1919 u krijua Lidhja e Kombeve

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec...

28 Prill 1937 vdiq kleriku Frano Gjenoviçi

Kleriku, studiuesi dhe gazetari Frano Gjenoviçi, ndërroi jetë më 28 Prill 1937. Ai u lind në Alzzano Magiore, qytezë në afërsi të Bergamos, në...

28 Prill 1938 Roma detyron Shqipërinë të anullojë detyrimet e shoqërisë...

Më 28 Prill 1938, qeveria shqiptare nën presionin e Romës, anulloi detyrimin e shoqërisë vajgurore italiane AIPA, për ngritjen e një rafinerie të naftës...

28 Prill 1939 autoritetet fashiste japin hua për ndërtimin e rrugëve...

Fill pas pushtimit të Shqipërisë, autoritetet fashiste, filluan përgatitjet e etëshme për shtrirjen e mëtejshme në Ballkan. Në buxhetin e miratuar, më 28 Prill...

28 Prill 1957 u përkthye romani i shkrimtarit amerikan Teodor Drajzer...

Më 28 Prill 1957, lexuesi shqiptar mori romanin e shkrimtarit amerikan Teodor Drajzer "Një tragjedi amerikane", në dy vëllime, të shqipëruar nga Bujar Doko....

28 Prill 1976 Shqipëria lidh marrëdhënie diplomatike me Madagaskarin

Shqipëria lidhi marrëdhënie diplomatike me Madagaskarin, që shtrihet në ishullin me të njëjtin emër në juglindje të Afrikës, më 28 Prill 1976. Republika e...

28 Prill 1983 u nënshkrua “Protokolli i Konventës, për ruajtjen e...

Në Strasburg të Francës, më 28 Prill 1983, u nënshkrua "Protokolli i Konventës, për ruajtjen e të drejtave të njeriut dhe lirive themelore, lidhur...