Arkivat Përditshëm e shtunë prill 29th, 2017

29 Prill 1332 kryepeshkopi i Tivarit i dërgon relacion Filipit...

Ka ardhur deri në ditët tona, një relacion i vitit 1332, që kryepeshkopi i Tivarit Gulielm Adami, i dërgonte Filipit të VII, mbretit të...

29 Prill 1895 lindi aktori që solli në ekranin tonë “Skënderbeun”,...

Aktori i shquar i skenës dhe i ekranit gjerogjian, Akaki Harava, u lind më 29 Prill 1895. Ai mbetet një nga figurat e shquara...

29 Prill 1920 qeveria e sapoformuar shqiptare paraqet para Këshillit Kombëtar...

Qeveria e dalë nga Kongresi i Lushnjës, më 29 Prill 1920, i paraqiti Këshillit Kombëtar programin e saj, ku çështja kryesore mbetej "Mbrojtja e...

29 Prill 1921 qeveria shqiptare i drejtohet Lidhjes së Kombeve

Qeveria Shqiptare, më 29 Prill 1921, i drejtohet Lidhjes së Kombeve, që ajo të ndërhyjë për njohjen e kufijve të 1913-ës, të pranuar nga...

29 Prill 1937 Konti Ciano viziton Kuçovën

Gjatë vizitës në Shqipëri, më 29 Prill 1937, Konti Ciano, ish ministri fashist i Punëve të Jashtme në Romë, arriti me avion në Kuçovë,...

29 Prill 1937 u shfaq në sallën e Teatrin e Shkollës...

Dom Ndre Zadeja, në prill 1937, botoi melodramën "Rrethimi i Shkodrës", në bazë të veprës anonime të Barletit. Po atë ditë, më 29 të...

29 Prill 1941 kapitulloi ushtria jugosllave

Pas një rezistencë 23 ditore, më 29 Prill 1941, kapitulloi ushtria jugosllave dhe vendi u pushtua nga forcat e Vermahtit hitlerian.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

29 Prill 1951 trupa e Filarmonisë Shqiptare dha premierën e baletit...

Më 29 Prill 1951, trupa e re e Filarmonisë Shqiptare, dha premierën e baletit "Shatrivani i Bahçirsarajit". Ky ishte baleti i parë, i luajtur...

29 Prill 1960 u transmetua programi i pare televiziv shqiptar

Më 29 Prill 1960, folësja e parë e Televizionit Shqiptar, Stoli Beli, paraqiti në ekran programin e parë televiziv shqiptar. Kështu e filloi jetën...

29 Prill 1970 Shqipëria rivendos marrëdhëniet diplomatike me Danimarkën

Më 29 Prill 1970, midis vendit tonë dhe Mbretërisë së Danimarkës, u vendosën marrëdhëniet diplomatike, të ndërprera pas pushtimit të Shqipërisë, nga Italia Fashiste...