Arkivat Përditshëm e diel prill 30th, 2017

30 Prill 1894 lindi gazetari Gjon Kamsi

Një nga gazetarët më të hershëm të shtypit shqiptar, Gjon Kamsi, u lind në Shkodër më 30 Prill 1894. U arsimua në vendlindje dhe...

30 Prill 1910 nisi beteja e Kaçanikut

Më 30 Prill 1910, nisi beteja e Kaçanikut. Forcat turke të ardhur nga Ferizajt dhe Shkupi, iu afruan pozicioneve të kryengritësve dhe u hodhën...

30 Prill 1914 forcat greke sulmojnë njësitë e xhandarmërisë shqiptare në...

Në zonën kufitare të Kolonjës, më 30 Prill 1914, forcat greke sulmuan njësitë e xhandarmërisë shqiptare. Dy ditë u zhvilluan luftime të ashpra. Duke...

30 Prill 1897 “La nacione Albanese” publikoi memorandumin për çështjen shqiptare

Komiteti shqiptar i Stambollit, më 30 Prill 1897, botoi në gazetën "La nacione Albanese", memorandumin për çështjen shqiptare. Ai synonte sensibilizimin e opinionit publik...

30 Prill 1924 u krye ceremonia mortore e Avni Rustemit

300 përfaqësues nga e gjithë Shqipëria, morën pjesë në ceremoninë mortore të varrimit të demokratit Avni Rustemi, më 30 Prill 1924. Ai u varros...

30 Prill 1927 u themelua shoqëria “Cinematro” në Korçë

Në Korçë, më 30 Prill 1927, u themelua shoqëria "Cinematro", që ndihmoi në ngritjen e kinemave dhe zhvillimin e veprimtarive artistike, në "Parisin e...

30 Prill 1977 u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit me Radio Televizioni...

Në kryeqytetin hungarez Budapest, më 30 Prill 1977, u nënshkrua "Marrëveshja për bashkëpunimin midis Radio-Televizionit Shqiptar dhe Radio-Televizionit Hungarez".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

30 Prill 1997 hyn në fuqi Konventa ndërkombëtare për ndalimin e...

Konventa ndërkombëtare, për ndalimin e armëve kimike hyri në fuqi, më 30 Prill 1997. Më shumë se 160 shtete, ndërmjet tyre edhe Republika e...