Arkivat Përditshëm e martë maj 2nd, 2017

2 Maj 1391, vendimi i Senatit të Venedikut shkruan për tregëtinë...

Në vendimin e Senatit të Venedikut që mban datën, 2 Maj 1391, thuhet se po të merret vesh vdekja e Gjergj Topisë, që zotëronte...

2 Maj, Marin Barleti vlerësohet nga letërsia botërore

Shfletojmë vëllimin e parë të "Enciklopedisë së shkurtër letrare", botim i vitit 1962. Në faqen 455, për Marin Barletin shkruhet: "humanist shqiptar". Botoi në...

2 Maj 1907, u lind Nazim Orizaj, oficer i ushtrisë kombëtare

Në familjen e majorit që shërbente në ushtrinë osmane në Shkup, më 2 Maj 1907, lindi Nazim Orizaj, oficer i ushtrisë kombëtare, i diplomuar...

2 Maj 1914, andartët grekë sulmojë Frashërin dhe fshatrat përreth

Më 2 Maj 1914, forcat e andartëve grekë, ndërmarrin një nga sulmet e radhës, ato hynë në Frashër dhe fshatrat përreth, duke i djegur...

2 Maj 1924, përçahet Kuvendi i Shqipërisë

Kuvendi Kushtetues i Shqipërisë, më 2 Maj 1924, përfundimisht ndahet më dysh. 43 deputetë demokratë të mbledhur në Vlorë, cilësohen nga kryetari i Kuvendit...

2 Maj 1937, Emanueli III dekoron disa personalitete të larta shqiptare

Mbreti i Italisë, Emanueli III, më 2 Maj 1937, dekoroi disa personalitete të larta shqiptare. Nga Oborri Mbretëror, me "Kordonin e madh", u dekorua...

2 Maj 1944, botohet “Fjala e Korçës”

Më 2 Maj 1944, doli gazeta jetëshkurtër pronaziste "Fjala e Korçës".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

2 Maj 1963 u përurua Fabrika e Trikotazhit

Në Korçë, më 2 Maj 1963, u përurua Fabrika e Trikotazhit, që me prodhimet e saj u bë e njohur në tërë vendin, por...

2 Maj 1963, në Teatrin e Operas dhe Baletit shfaqet opera...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 2 Maj 1963, u luajt opera me 4 akte e Puçinit "Bohema", me regji të...

2 Maj 1972, u bë për herë të parë ndryshimi i...

Më 2 Maj 1972, për herë të parë bëhet ndryshimi i orës në vendin tonë. Në Europë ky proçes ka filluar, në verën e...

2 Maj 1982, përkujtohet sot Pjetër Gjoka, “Artist i Popullit”

Sot përkujtohet aktori i shquar i skenës dhe ekranit shqiptar, Pjetër Gjoka, "Artist i Popullit".. Për herë të parë u ngjit në skenë, në...

2 Maj 1998, Presidenti i Republikës dekoron artistët Dhora Leka dhe...

Më 2 Maj 1998, Presidenti i Republikës, dekoroi artistët e shquar të muzikës shqiptare, kompozitoren Dhora Leka dhe këngëtarin Kristaq Paspali, me titullin e...

2 Maj 2003, teatri “Aleksandër Moisiu” nderohet me urdhërin “Naim Frashëri...

Me rastin e 50 vjetorit të ngritjes së Teatrit Profesionist "Aleksandër Moisiu" të Durrësit, më 2 Maj 2003, institucioni u nderua me urdhërin "Naim...