Arkivat Përditshëm e mërkurë maj 3rd, 2017

3 Maj 1765, u shua studiuesi arbëresh Pal Maria Parrino

Më 3 Maj të vitit 1765, vdiq studiuesi i shquar arbëresh Pal Maria Parrino, nga Palaco Adriano në Palermo. Ka qënë rektor i Seminarit...

3 Maj 1877, u formua Komiteti i Janinës

Nën kryesinë e Abdyl Frashërit, më 3 Maj 1877, u formua Komiteti i Janinës, organ kombëtar shqiptar, për të përballuar pasojat negative të Krizës...

3 Maj 1921, përfundon Kongresi i Vlorës

Më 3 Maj 1921, përfundoi Kongresi i Vlorës, i mbledhur me nismën e Avni Rustemit. Përfaqësuesit e 25 shoqërive demokratike nga e gjithë Shqipëria,...

3 Maj 1922, vendi ynë vendos marrëdhënie diplomatike me Jugosllavinë

Më 3 Maj 1922, midis shtetit të ri shqiptar dhe Jugosllavisë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike. Që atëherë ato janë ndërprerë dhe rivendosur disa herë.Referencat: Thimi...

3 Maj 1930, Zogu I dekreton Ligjin mbi Reformën Agrare

Mbreti Zogu I, dekretoi më 3 Maj 1930, Ligjin mbi Reformën Agrare. Bashkë me të u shpall moratoriumi apo shtytja e afatit, për pagimin...

3 Maj 1937, lindi kompozitori i shquar Agim Krajka

Sot kompozitori, instrumentisti dhe pedagogu Agim Krajka feston përvjetorin e lindjes. Ai u lind në fshatin Harizaj të Kavajës, më 3 Maj 1937, ku...

3 Maj 1949, rivendosen marrëdhëniet diplomatike mes vendit tonë dhe Italisë

Më 3 Maj 1949, rivendosen marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore, midis vendit tonë dhe Republikës Italiane, të ndërprera pas pushtimit fashist të Shqipërisë, më 7...

3 Maj 1972, lindi gazetari kosovar Rrahman Paçarizi

Gazetari Kosovar Rrahman Paçarizi u lind, më 3 Maj 1972, në Dragobil të Malishevës. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, të mesmen në Rahovec...