Arkivat Përditshëm e shtunë maj 6th, 2017

6 Maj 1403, vendimi i Senatit të Venedikut shkruan për mbrojtjen...

Ka ardhur deri në ditët tona vendimi i Senatit të Venedikut, që mban datën 6 Maj 1403, lidhur me organizimin e mbrojtjes së Shkodrës,...

6 Maj 1936, Qeveria e Mehdi Frashërit solidarizohet me agresionin fashist

Qeveria e Mehdi Frashërit, më 6 Maj 1936, solidarizohet me agresionin fashist dhe pushtimin nga Italia të Abisinisë. Gjatë diskutimit të kësaj çështjeje me...

6 Maj 1937, përurohet pavioni i martenitetit pranë Spitalit Zogu I...

Për herë të parë, pranë Spitalit Zogu I në Tiranë, më 6 Maj 1937, u përurua pavioni i maternitetit. Nismëtare u bë, "Shoqëria për...

6 Maj 1928, miratohet ligji mbi shkollat e mesme

Në mbledhjen plenare të Parlamentit, mbajtur më datën 6 Maj 1928, u miratua ligji mbi shkollat e mesme, sipas të cilit numri i gjimnazeve...

6 Maj 1952, lindi gazetari kosovar Shaban Arifaj

Gazetari kosovar Shaban Arifaj u lind, më 6 Maj 1952. U diplomua në Universitetin e Prishtinës. Rrugën e gazetarisë e filloi në Radio-Prishtina, më...

6 Maj 1971, rivendosen marrëdhëniet diplomatike midis vendit tonë dhe Greqisë

Pas 3 dekadash ndërprerjeje, më 6 Maj 1971, midis Shqipërisë dhe Greqisë, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike dhe konsullore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

6 Maj 1994, nënshkruhen marrëveshje dypalëshe midis Shqipërisë dhe Italisë

Midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës Italiane, në Tiranë, më 6 Maj 1994 u përfundua “Marrëveshja për transportin detar” si...

6 Maj 1997, piktori Remzi Limani hap ekspozitën vetjake në Prishtinë

Në Kafe-galerinë “Koha në Prishtinë”, më 6 Maj 1997, u hap ekspozita vetjake e piktorit Remzi Limani. Ai u prezantua para shikuesit, me 30...