Arkivat Përditshëm e diel maj 7th, 2017

7 Maj 1485, u laurua për filozofi Nikollë Leonik Tomeu, apo...

Më 7 Maj 1485, u laurua për filozofi Nikollë Leonik Tomeu, apo siç quhej shpesh dhe Epirioti, një ndër humanistët më të shquar që...

7 Maj 1840, u lind Pjotër Iliç Çajkovski, një nga kompozitorët...

Më 7 Maj 1840, u lind Pjotër Iliç Çajkovski, një nga kompozitorët më të shquar rus dhe botëror. Në skenat shqiptare nga krijimtaria e...

7 Maj 1861, u lind një nga figurat më të shquara...

Një nga figurat më të shquara të letërsisë dhe shkencës indiane, Rabindranat Tagora, u lind më 7 Maj 1861. Nga ky kolos i letrave,...

7 Maj 1879, delegatët e Lidhjes së Prizrenit në Prishtinë kërkuan...

Delegatët e Lidhjes së Prizrenit në Prishtinë, kërkuan më 7 Maj 1879, që shqiptarët në vilajetin e Kosovës të administronin vetë gjykatat. Si përgjigje,...

7 Maj 1914, andartët grekë sulmuan Nikolicën dhe Arrezën

Andartët grekë, më 7 Maj 1914, sulmuan Nikolicën dhe Arrezën. Mbi 1500 forca u përleshën me shqiptarët, që mbrojtën trojet e tyre. Rezistenca ishte...

7 Maj 1937, u lind Irfan Velçani, ekonomist agrar dhe gazetar

Në qytetin e lashtë të Beratit, më 7 Maj 1937, u lind Irfan Velçani, ekonomist agrar dhe gazetar. Mësimet e para i mori në...

7 Maj 1947, përkujtohet veprimtari i shquar i lëvizjes kombëtare dhe...

Sot përkujtohet veprimtari i shquar i lëvizjes kombëtare dhe demokratike, "Mësuesi i Popullit", Jani Minga. Pas diplomimit në Athinë, filloi të japë mësim dhe...

7 Maj 1992, doli numri i parë i gazetës “Rilindja”, e...

Në Zofingen të Zvicrës, më 7 Maj 1992, doli numri i parë i gazetës "Rilindja", e Kosovës, që u ndalua nga ushtria serbe, në...

7 Maj 1997, Miratohet Ligji “Marrëveshja ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe...

Kuvendi i Shqipërisë miratoi, më 7 Maj 1997, Ligjin "Për ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe qeverive të shteteve kontribuese,...