Arkivat Përditshëm e martë maj 9th, 2017

Alternativë ruse për Ballkanin

Moska më në fund e afishoi planin e saj për Ballkanin. Në datën 3 maj ambasadori i Rusisë në Bashkimin Europian, Vladimir Chizhov, deklaroi...

25 mijë dorëshkrime: Pasuria e Lasgush Poradecit dorëzohet në Arkiv

Mbi njëzet mijë fletë, dorëshkrime të poetit Lasgush Poradeci i janë dorëzuar dje Arkivit të Përgjithshëm të Shtetit. Janë të bijat, trashëgimtaret e tij...

“Honoris Causa” për Kongolin: Një akt i çlirimit të shpirtit të...

Shkrimtari Fatos Kongoli nderohet me titullin Doktor “Honoris Causa” nga Universiteti “Ismail Qemali” – Vlorë. Shkrimtari u vlerësua për kontributin e çmuar të shkrimtarit...

9 Maj në dokumentat kishtare të shek VI përmendet Papa Inocenti...

Në regjistrin kishtar të shekullit VI, "Liber Pontificalius", përmendet Papa "Inocentius natione Albanensis". Ky dokument latin ka për ne dhe historinë tonë, një rëndësi...

9 Maj 1912 në fletoren “Liria e Shqipërisë”, u botua thirrja...

Në fletoren "Liria e Shqipërisë", më 9 Maj 1912, u botua thirrja e udhëheqësve të kryengritësve kosovarë, Mahmut Zajmit„ Bajram Dakolanit, etj. drejtuar shoqërive,...

9 Maj 1920, në prag të kryengritjes së armatosur, Italianët shpallën...

Në prag të shpërthimit të kryengritjes së armatosur, kundër pushtuesve, autoritetet italiane, më 9 Maj 1920, shpallën gjëndjen e jashtëzakonshme dhe ndërmorën arrestime dhe...

9 Maj 1945, kapitullojnë forcat gjermane ne Luften e Dytë Botërore

Kapitullimi i të gjitha forcave gjermane hyri në fuqi, më 9 Maj 1945, në orën 00.01 pas mesnate. Lufta e Dytë Botërore, mori fund...

9 Maj 1967, vdiq Dhimitër Pasko, apo siç njihet me pseudonimin...

Bota shqiptare përkujton Dhimitër Paskon, apo siç njihet me pseudonimin Mitrush Kuteli, ekonomist dhe shkrimtar i shquar. U lind në Pogradec dhe u diplomua...

9 Maj 1976, u vendosën marrëdhëniet diplomatike midis vendit tonë dhe...

Midis vendit tonë dhe Islandës, më 9 Maj 1976, u vendosën marrëdhëniet diplomatike. Republika e Islandës, shtrihet në ishullin me të njëjtin emër, në...

9 Maj 1992, u përfundua Konventa në kuadrin e Kombeve të...

Në Nju Jork, më 9 Maj 1992, u përfundua Konventa në kuadrin e Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike-atmosferike. Vendi ynë ka aderuar në...

9 Maj 1997, në Francë u promovua romani i Fatos Kongolit,...

Në Francë, më 9 Maj 1997, u promovua romani i Fatos Kongolit, "I humburi", përkthyer nga Kristian Montekot dhe Edmond Tupia. Kjo vepër për...