Arkivat Përditshëm e mërkurë maj 10th, 2017

Linda Halimi ka një mesazh pas skualifikimit nga Eurovision 2017

Shqipëria nuk mundi të kualifikohet në natën finale të Eurosong 2017. Këngëtarja Lindita Halimi me këngën “Botë” në skenën e Kievit, edhe pse mori duartrokitjet e...

Votohet mocioni i mosbesimit, bie qeveria e Isa Mustafës

Tre partitë opozitare VV, AAK e Nisma e kanë shprehur mbështetjen e tyre për ta votuar rrëzimin e Qeverisë, ndërkaq partneri i koalicioni qeverisës...

10 Maj 1330, u bekua Manastiri i Shën Gjon Vladimirit, ndërtuar...

Në Skampën e lashtë, më 10 Maj 1330, u bekua Manastiri i Shën Gjon Vladimirit, ndërtuar prej Karl Topisë, Princ i Krujës dhe Zot...

10 Maj 1467, një letër e shkruar në Venedik mbi fitoren...

Ja disa rreshta nga një letër e shkruar në Venedik, më 10 Maj 1467, mbi fitoren e Gjergj Kastriotit kundër Ballaban Pashës. "Skënderbeu me...

10 Maj 1819, Ali Pashë Tepelena e mori qytetin e Pargës...

Ali Pashë Tepelena, më 10 Maj 1819, e mori qytetin e Pargës pa luftë. Me lejen e Portës së Lartë, ai u pagoi banorëve...

10 Maj 1892, në kryeqytetin Rumun, u hap shkolla e parë...

Në kryeqytetin rumun, më 10 Maj 1892, me nismën e shoqërisë "Drita" dhe të mërgimtarëve shqiptar në Rumani, u hap shkolla e parë Normale...

10 Maj 1897, Visar Dodani filloi botimin e gazetës “Shqipëria” në...

Publicisti i njohur Visar Dodani, filloi më 10 Maj 1897, botimin e gazetës "Shqipëria" në Bukuresht, e cila luajti një rol të veçantë në...

10 Maj 1906, Fan Noli arrin në Shtetet e Bashkuara të...

Më 10 Maj 1906, Fan Noli arrin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku zhvilloi një veprimtari të dendur patriotike dhe kulturore në dobi...

10 Maj 1914, filluan bisedimet midis të ashtuquajturës qeveri të Vorio-Epirit...

Si rezultat i bisedimeve që filluan, më 10 Maj 1914, midis të ashtuquajturës qeveri të Vorio-Epirit, të formuar nga Jorgji Zografi dhe autonomisë së...

10 Maj 1939, autoritetet pushtuese italiane, fabrikuan dy ligje

Më 10 Maj 1939, autoritetet pushtuese italiane, fabrikuan dy ligje, sipas të cilëve xhandarmëria dhe forcat e mbrojtjes kufitare shqiptare, përfshiheshin në forcat e...

10 Maj 1952, u lind gazetari Bashkim Tufa

Gazetari dhe drejtuesi veteran i gazetës, "Sporti Popullor" sot, "Sporti Shqiptar", Bashkim Tufa, u lind më 10 Maj 1952. Pas diplomimit në lnstitutin e...

10 Maj 1977, u dha me sukses premiera e dramës “Gjenerali...

Më 10 Maj 1977, u dha më sukses premiera e dramës "Gjenerali i ushtrisë së vdekur", sipas romanit me të njëjtin titull, të Ismail...

10 Maj 1993, u nënshkruan 2 marrëveshje midis Republikës së Shqipërisë...

Në kryeqytetin kroat, midis Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kroacisë, më 10 Maj 1993, u nënshkrua "Marrëveshja mbi bashkëpunimin ekonomik" dhe "Marrëveshja mbi...

10 Maj 1997, në skenën e TOB, u dha koncerti vokal-sinfonik...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe të Baletit, më 10 Maj 1997, u dha koncerti vokal-sinfonik i Orkestrës Sinfonike të Radio-Televizionit Publik, me...

10 Maj 1997, filloi veprimtarinë “Redaksia shqip”, në Televizionin e Shkupit

Më 10 Maj 1997, filloi veprimtarinë "Redaksia shqip", në Televizionin e Shkupit. Fillimisht jepej një emision shqip në dy javë, kurse më 1997, transmetohej...

10 Maj 1999, Republika e Shqipërisë, aderoi në “Konventën Ndërkombëtare të...

Republika e Shqipërisë, aderoi më 10 Maj 1999, në "Konventen Ndërkombëtare të Mbrojtjes së Bimëve".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare