Arkivat Përditshëm e shtunë maj 13th, 2017

13 Maj 1610, pushtuesit turq grabitën dhe plaçkitën fshatarët e Zadrimës

Në një relacion të Marin Bicit, flitet për sulmin që ndërmorën më 13 Maj 1610, pushtuesit turq dhe bashkë me ta edhe feudalët vendas,...

13 Maj 1842, lindi Ali Mehmet Vrioni, atdhetar dhe personalitet i...

Më 13 Maj 1842, lindi Ali Mehmet Vrioni, atdhetar dhe personalitet i shquar i Rilindjes sonë Kombëtare. Ishte një ndër pjesëmarrësit e parisë të...

13 Maj 1905, në Shkodër punëtoret kërkonin pakësimin e orëve të...

Punëtorët dhe shegertët e punishteve të këpucëve në Shkodër, në13 Maj 1905  shpallën një grevë dhe kërkonin pakësimin e orëve të punës dhe ngritjen...

13 Maj 1913, ushtria malazeze u detyrua të lirojë Shkodrën

Pas një demonstrate dhe bllokade, që ndërmori flota ndërkombëtare, më 13 Maj 1913, ushtria malazeze u detyrua të lirojë Shkodrën. Qyteti u pushtua nga...

13 Maj 1913, shpallet akti i parë legjislativ në fushën e...

“Kanuni i zhurisë" i shpallur, më 13 Maj 1913, ishte akti i parë legjislativ në fushën e organizimit gjyqësor në Shqipëri. Ky ligj shënonte...

13 Maj 1945, Radio-Shkodra kremton përvjetorin e vet

Radio-Shkodra kremton përvjetorin e vet. U ngrit me pajisje të thjeshta, më 13 Maj 1945. Më pas u instalua një stacion i fuqishëm për...

13 Maj 1890, lindi në Përmet inxhinier Remzi Baçe

Sot përkujtohet inxhinier Remzi Baçe. U lind në Përmet, rnë 1890. Mbaroi gjimnazin "Zosimea" të Janinës dhe u diplomua në Universitetin Teknik të Vjenës....

13 Maj 2000, qëllohen për vdekje Presidenti i Klubit të Futbollit...

Presidenti i Klubit të Futbollit Tomorri, të Beratit, Ardian Çobo dhe gjyqtari shqiptar i FIFA-s Luan Zylfo, më 13 Maj të vitit 2000, qëllohen...