Arkivat Përditshëm e hënë maj 15th, 2017

SHBA: Paketa McAllister shumë e mirë, pranojeni

Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit amerikan, Hoyt Brian Yee bëri disa komente për krizën politike gjatë një drekë pune me gazetarët në një nga...

Kriza në Maqedoni bllokon zgjedhjet lokale

Kuvendi i Maqedonisë duhet të vendose mbi datën e re të zgjedhjeve lokale, të kthyera tashmë në një tjetër problem, krahas pengesave për formimin...

Tregu i gazit, qeveria po bën gati planin për konsumatorët

Qeveria shqiptare nuk ka prenotuar ende sasinë e gazit që do të përfitojë nga gazsjellësi TAP, duke e argumentuar këtë me mungesën aktuale të...

Mundësia e fundit për kompromis

Zv.ndihmës/sekretari amerikan i Shtetit, Hoyt Brian Yee, do zhvillojë takime me drejtuesit politikë në vend, me të cilët do diskutojë për zgjidhjen e krizës....

15 Maj 1890, u lind patrioti Kosta Peter në Boboshticë të...

Në Boboshticë të Korçës, më 15 Maj 1890, u lind patrioti Kosta Peter. Shkollën fillore e mbaroi në vendlindje. Për shkaqe ekonomike emigroi në...

15 Maj 1901, u lind në një familje intelektuale patriotike, Petraq...

Në qytetin e bukur të Ohrit, më 15 Maj 1901, u lind në një familje intelektuale patriotike, Petraq Pekmezi. Shkollën fillore e kreu në...

15 Maj 1903, filloi të botohet gazeta, “Përlindja Shqiptare”

Në kryeqytetin rumun, më 15 Maj 1903, filloi të botohet gazeta, "Përlindja Shqiptare". E drejtonte një komitet me redaktor, Thoma Avramin. Propangadoi në botën...

15 Maj 1921, u lind Profesor Doktor Myzafer Xhaxhiu, në Gjirokastër

Profesor Doktor Myzafer Xhaxhiu, u lind në Gjirokastër, më 15 Maj 1921. Studimet e larta i kreu në Universitetin e Beogradit dhe të Moskës. Është...

15 Maj 1937, shpërtheu puçi antizogist i Et’hem Totos, në Delvinë

Në Delvinë, më 15 Maj 1937, shpërtheu puçi antizogist i Et'hem Totos, ish ministër në Qeverinë e Mehdi Frashërit. Kryengritësit shtinë në dorë qytetin dhe...

15 Maj 1946, u prezantua para publikut, regjizori i shquar Pandi...

Regjizori i shquar Pandi Stillu, për herë të parë u prezantua para publikut kryeqytetas, më 15 Maj 1946, me dramën "Vajza e veriut" të dramaturgut...

15 Maj 1997, u nda nga jeta mësuesi Sabri Muharem Azemi,...

Sot përkujtohet mësuesi Sabri Muharem Azemi. U lind në Sllatinën e Epërme, në Kosovë. Për 40 vjet, shpërndau dije në shkollat e komunave të Vitisë...

15 Maj, “Dita Kombëtare e Familjes”

Në tetor të vitit 1993, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së, e shpalli 15 Majin “Ditën Kombëtare të Familjes”Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare