Arkivat Përditshëm e diel maj 21st, 2017

21 Maj 1802, u mblodh senati i argjendarëve të Elbasanit

Më 21 Maj 1802, u mblodh senati i argjendarëve të Elbasanit, për të kontrolluar veprimtarinë e kujdestarit dhe për të zgjedhur udhëheqien e re....

21 Maj 1912, u mblodh Kuvendi i Junikut

Me nismën e Hasan Prishtinës, Nexhip Dragës dhe patriotëve të tjerë kosovarë, më 21 Maj 1912, u mblodh Kuvendi i Junikut, ku rnorën pjesë...

21 Maj 1913, Zef Skiroi njoftoi se arbëreshët e Italisë, e...

Më 21 Maj 1913, shkrimtari dhe studiuesi arbëresh Zef Skiroi, me anë të një telegrami drejtuar Ministrisë së Punëve të Jashtme të Qeverisë së...

21 Maj 1913, lindi Ing. Koço Theodhosi

Inxh. Koço Theodhosi, u lind më 21 Maj 1913. Pasi kreu Liceun e Korçës, vazhdoi studimet për teknologji lëkure në Belgjikë dhe më pas,...

21 Maj 1937, u hap ekspozita e Institutit Teknik

Në Tiranë më 21 Maj 1937, u hap ekspozita e Institutit Teknik. Në të ishin ekspozuar mobilje të punuara nga nxënësit në dru dhe...

21 Maj 1958, në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit...

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 21 Maj 1958, shikuesit ndoqën premierën e baletit në tri akte "Lola" të...

21 Maj 1972, filloi punimet Konferenca e Parë Folklorike

Në Tiranë më 21 Maj 1972, filloi punimet Konferenca e Parë Folklorike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

21 Maj 1997, u hap në Prishtinë ekspozita e krijuesve figurativë...

Ekspozita e krijuesve figurativë "Dardanët", u hap në Prishtinë, më 21 Maj 1997. Ekspozuan punimet e tyre në pikturë, grafikë, vizatim dhe kolazh, disa...