Arkivat Përditshëm e hënë maj 22nd, 2017

Presidenti dekreton shkarkimin dhe emërimin e ministrave

Presidenti Bujar Nishani ka dekretuar sot shkarkime e 6 ministrave të kabinetit qeveritar ‘Rama’ duke emëruar kështu 6 të tjerë të propozuar nga Partia...

Mimi Kodheli e hoqi nga puna, ish-komando, Ministër i Brendshëm

Një nga emrat surprizë të listës së propozimeve të sjella nga opozita për ministra teknikë është edhe ai i Kolonel Dritan Demiraj i dekoruar...

Çfarë fitoi Basha me çadrën?

Është e vështirë të flasësh për marrëveshjen Rama – Basha dhe akoma më e vështirë të thuash se cili është fituesi dhe humbësi i...

22 Maj 1910, lindi Lola Gjoka, pianistja e parë shqiptare

Lola Gjoka, pianistja e parë dhe e talentuar shqiptare, u lind në Sevastopol të Rusisë, më 22 Maj 1910. U lidh me instrumentin e...

22 Maj 1943, u mbyll Shkolla e Mesme Tregtare e Vlorës

Për të penguar lëvizjen antifashiste studentore, pushtuesit fashistë, më 22 Maj 1943, e mbyllën Shkollën e Mesme Tregtare të Vlorës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i...

22 Maj 1945, në Tiranë u dha premiera e komedisë “Topazi”

Më 22 Maj 1945, në skenën e Teatrit "Kosova", në Tiranë u dha premiera e komedisë "Topazi", e dramaturgut Marcel Panjoli, përkthyer nga Nonda...

22 Maj 1973, u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Nigerinë

Më 22 Maj 1973, midis vendit tonë dhe Republikës Federale të Nigerisë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

22 Maj 1960, lindi në Shkup, Blerim Reka

Blerim Reka, u lind në Shkup, më 22 Maj 1960. U diplomua për jurisprudencë në Universitetin e Prishtinës; atje mbrojti dhe doktoraturën në fushën...

22 Maj 1993, u përfundua “Marrëveshja për bashkëpunimin ekonomik” me Egjiptin

Në kryeqytetin egjiptian, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Republikës Arabe të Egjiptit, më 22 Maj 1993, u përfunduan "Marrëveshja për bashkëpunimin ekonomik,...