Arkivat Përditshëm e premte maj 26th, 2017

26 Maj, zbulohet në Shijak relievi me figurën e hyut Heraki

Në Shijak, në fund të majit, u zbulua një reliev me figurën anatomike të hyut Heraki, të epokës arkaike të shekullit IV para erës...

26 Maj 1913, lindi piktorja e parë shqiptare Androniqi Zengo-Antoniu

Në një familje ikonografësh, më 26 Maj 1913, u lind piktorja e parë shqiptare Androniqi Zengo-Antoniu. Talentin dhe mësimet e para për pikturë, i...

26 Maj 1920, mbahet mitingu për bashkimin e Korçës me Qeverinë...

Në 26 Maj 1920, në Korçë, u mbajt një miting i madh, ku morën pjesë mijëra qytetarë dhe përfaqësues të fshatrave të Korçës dhe...

26 Maj 1924, garnizoni i Përmetit i bashkohet Revolucionit të Qershorit

Më 26 Maj 1924, garnizoni i Përmetit, u bashkua me deputet demokrat të mbledhur në Vlorë. Pas regjimentit të Përmetit, e gjithë ushtria shqiptare...

26 Maj 1937, skulptori francez Albert Poncin viziton Tiranën

Më 26 Maj 1937, erdhi në Tiranë, për një vizitë të shkurtër skulptori i dëgjuar francez Albert Poncin dhe kritiku letrar i fletores "Le...

26 Maj 1947, vendi ynë bëhet pjesë e OMS

Vendi ynë, më 26 Maj 1947, pranoi Kushtetutën e Organizatës Botërore të Shëndetësisë-OMS, duke u bërë kështu edhe anëtare e saj.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

26 Maj 1952, lindi gazetari dhe analisti Lulëzim Çota

Në Tiranë, më 26 Maj 1952, u lind gazetari dhe analisti për problemet ndërkombëtare Lulëzim Çota. Pas diplomimit në Fakultetin e Shkencave Politiko-Juridike, punoi...

26 Maj 1954, shfaqet në Teatrin Migjeni vepra e Madivanit

Trupa "Migjeni" e Teatrit të Shkodrës, më 26 Maj 1954, u prezantua para shikuesit kryeqytetas me premierën e pjesës "Kush është fajtori" të Madivanit....

26 Maj 1992, marrëveshje diplomatike ndërmjet Shqipërisë dhe Austrisë

Ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë Federale dhe Austriake, më 26 Maj 1992, u përfundua në Tiranë "Marrëveshja për heqjen e vizave...

26 Maj 2001, ndahet nga jeta shkrimtari dhe gazetari Llazar Siliqi

Shkrimtari dhe gazetari Llazar Siliqi u nda nga jeta, më 26 Maj 2001. U lind në Shkodër, në vitin 1924. Studimet e larta i...