Arkivat Përditshëm e diel maj 28th, 2017

28 Maj 1430, nga një letër e Senatit të Raguzës, ...

Nga një letër e Senatit të Raguzës, që mban datën 28 Maj 1430, mësojmë përshtypjen e kryengritjes së Gjon Kastriotit kundër pushtuesve turq. Turqit...

28 Maj 1914, u formua kabineti i kryesuar nga Turhan Pashë...

Më 28 Maj 1914, u formua kabineti i kryesuar nga Turhan Pashë Përmeti. Ministër i Jashtërn i tij ishte Prenk Bib Doda, ministër i...

28 Maj 1920, u nënshkrua protokolli që ndalonte marshimin e ushtrisë...

Në fshatin kufitar të Kapshticës, më 28 Maj 1920, u nënshkrua protokolli që ndalonte marshimin e ushtrisë greke, e cila synonte të pushtonte tokat...

28 Maj 1940, punëtorët shqiptarë të shoqërisë italiane “Sican”, u ngritën...

Punëtorët shqiptarë të shoqërisë italiane "Sican", të cilët punonin për bonifikimin e kënetës së Durrësit, më 28 Maj 1940, u ngritën në protestë dhe...

28 Maj 1921, në Robert Kolegj të Stambollit, u zhvilluan lojrat...

Në Robert Kolegj të Stambollit, ku studionin shumë studentë shqiptarë, më 28 Maj 1921, u zhvilluan lojrat olimpike të përvitshme. Studentët tanë, kërkuan dhe...

28 Maj 1929, në Minish të Egjiptit, u krijua Agjensia Konsullore...

Më propozim të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, më 28 Maj 1929, në Minish të Egjiptit, u krijua Agjensia Konsullore e Nderit...

28 Maj 1944, pushtuesit nazistë financuan Operacionin e Qershorit

Më 28 Maj 1944, pushtuesit nazistë financuan Operacionin e Qershorit, që synonte asgjësimin e forcave të Ushtrisë Nacionalçlirimtare në Shqipërinë e Jugut e më...

28 Maj 1980, trupa e Teatrit Migjeni, dha premierën e dramës...

Trupa profesioniste e Teatrit Migjeni të Shkodrës, më 28 Maj 1980, dha për publikun premierën e dramës "Vizita e Inspektorit", të dramaturgut anglez Xhon...

28 Maj 1997, u nda nga jeta Vehbi Rexhepi

Patrioti dhe luftëtari antifashist kosovar, Vehbi Rexhepi u nda nga jeta, më 28 Maj 1997. U lind në Gjilan më 1923. Ka qënë fotograf...

28 Maj 1997, u nda nga jeta patrioti Haki Halit Idriz...

Në New York, më 28 Maj 1997, vdiq patrioti Haki Halit Idriz-Tërpeza. Gjithë jetën punoi dhe luftoi për lirinë e popullit dhe të trojeve...

28 Maj 1998, u nda nga jeta juristi Nedin Kokona

Në moshën 90 vjeçare, më 28 Maj 1998, u nda nga jeta juristi, përkthyesi dhe pedagogu, Nedin Kokona. U lind në Elbasan, më 1908....

28 Maj 2000, ekipi i Tiranës, fitoi kampionatin e 61-të të...

Më 28 Maj të vitit 2000, ekipi i Tiranës, fitoi kampionatin e 61-të të futbollit, pasi mundi skuadrën "Tomorri" të Beratit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...