Arkivat Përditshëm e martë maj 30th, 2017

Fotografia, dikur privilegj sot konsum

Presidenti i Nderit të QMKSH-së zoti Shpëtim Sala ishte i ftuar në emisionin "Mesditë" në Tv Vizion Plus. Bashkë me të tjerë të ftuar,...

Nishani: Do të kem kohë pas 24 korrikut për të bërë...

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani e ka cilësuar si ngjarje tepër të rëndë helmimin e simpatizantëve të PD-së në mitingun e së shtunës. Ai tha...

Blushi: LIBRA në parlament për të përfaqësuar demokratët e pakënaqur

LIBRA do të jetë në parlament pas 25 qershorit për të përfaqësur edhe të gjithë ata demokratë të cilët janë të pakënaqur dhe nuk...

Ekonomia e dobët ka nevojë për reforma

Nga Dr. Selami Xhepa President, Instituti Europian Pashko Tashmë që partitë politike arritën në një marrëveshje për të zhvilluar një proces zgjedhor brenda atij që mund...

30 Maj 1911 , lindi Skënder Dako

Në familjen e Kristo e Sevasti Dakos, që asaj kohe jetonte në Manastir, më 30 Maj 1911, u lind Skënder Dako. Familja emigroi në...

30 Maj 1913, përfundoi Lufta Ballkanike

Më 30 Maj 1913, përfundoi Lufta Ballkanike. Atë ditë në Londër, u nënshkrua Traktati i Paqes midis Bullgarisë, Serbisë, Malit të Zi dhe Greqisë...

30 Maj 1930, Parlamenti miratoi Ligjin “Mbi Reformën Agrare”

Parlamenti i Mbretërisë Shqiptare, më 30 Maj 1930, miratoi Ligjin "Mbi Reformën Agrare".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

30 Maj 1931, në shkollën Teknike Shqiptaro-Amerikane, u diplomuan 30 maturantë

Në vitin shkollor 1930-1931, që u mbyll më 30 Maj 1931, në shkollën Teknike Shqiptaro-Amerikane, u diplomuan 30 maturantë nga të cilët 24, u...

30 Maj 1936, ne Mat, njoftohet se shumica e popullsisë “janë...

Autoritetet e nënprefekturës së Matit, më 30 Maj 1936, njoftonin Qendrën se shumica e popullsisë "janë tue vujt për buk, aq sa kanë ardhur...

30 Maj 1945, në Teatrin “Kosova” u shfaq vepra “Topazi”

Në Teatrin "Kosova" (sot Teatri Kombëtar), trupa e sapoformuar teatrore shfaqi, më 30 Maj 1945, veprën e komediografit francez Marsel Panjet "Topazi", shqipëruar nga...

30 Maj 1946, u krijua në Tiranë “Ndërrmarrja industriale shtetërore e...

Pas shtetëzimit të shtypshkronjave private, më 30 Maj 1946, u krijua në Tiranë "Ndërrmarrja industriale shtetërore e shtypshkronjave". Me bashkimin e shtypshkronjave të tjera,...

30 Maj 1945, lindi gazetari dhe poeti Kosovar Milaim Beris

Në Gurarbër të Fushë-Kosovës, më 30 Maj 1945, u lind Milaim Beris gazetar e poet kosovar. Mësimet e para i mori në vendlindje: mbaroi...

30 Maj 1990, Republika e Shqipërisë, aderoi në Konventën e Barcelonës

Më 30 Maj 1990, Republika e Shqipërisë, aderoi në Konventën e Barcelonës "Për mbrojtjen e Mesdheut nga ndotja". Në vijim të kësaj Konvente, u...