Arkivat Përditshëm e mërkurë maj 31st, 2017

31 Maj, Dita Ndërkombëtare e luftës kundër duhanit

Sot është Dita Ndërkombëtare e luftës kundër duhanit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

31 Maj, dita e pastrimit të plazheve të Mesdheut

Vendet mesdhetare, e kanë shpallur 31 Majin, si Ditën e pastrimit të plazheve të Mesdheut. .Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

31 Maj 1759, Ikonografi Kostandin Shpataraku, përmendet në Kodikun e Kishës...

Ikonografi Kostandin Shpataraku, përmendet në Kodikun e Kishës së Shën Kollit në Elbasan, më datën 31 Maj 1759, për zbukurimin e kësaj faltoreje, që...

31 Maj 1905, punëtorët shkodranë, u ngritën në grevë ekonomike

Më 31 Maj 1905, punëtorët dhe shegertët shkodranë, u ngritën në grevë ekonomike. Ata kërkonin pakësimin e orëve të punës dhe ngritjen e pagës....

31 Maj 1917, forcat e Bajram Currit rrethuan forcat osmane në...

"Grupi i Rafshit të Dukagjinit", i udhëhequr nga Bajram Curri dhe kryengritës të tjerë, më 31 maj 1917, rrethuan forcat osmane në Pejë. Lufta...

31 Maj 1917, lindi në një familje korçare kineasti Endri Keko

Një ndër kineastët e parë shqiptar, Endri Keko, u lind në një familje korçare, që kishte emigruar në SHBA, më 31 Maj 1917. U...

31 Maj 1939, qyteti i lashtë i Sarandës, u pagëzua me...

Qeveria kolaboracioniste e Tiranës, e mbledhur më datën, 31 Maj 1939, e pagëzoi qytetin e lashtë të Sarandës, me emrin "Porti Edda", për nder...

31 Maj 1955, Teatri Popullor dha premierën e komedisë “Shërbëtori i...

Teatri Popullor, më 31 Maj 1955, dha premierën e komedisë "Shërbëtori i dy zotërinjve", të Goldonit me regji të Zina Andrit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

31 Maj 2000, vdiq në Kanada, regjizori Viktor Stratobërdha

Më 31 Maj të vitit 2000, vdiq në Kanada, regjizori Viktor Stratobërdha. Më 1955, përfundon studimet për regji kinematografike në Moskë. Krahas Sergei Jutkevicit,...