Arkivat Përditshëm e premte qershor 2nd, 2017

Tashmë edhe qytezat shqiptare kanë shkëlqim…

Shqipëria ka plot vende të bukura që duhen vizituar. Ndaj nëse keni bërë ndonjë plan, duhet të keni parasysh se edhe ndonjë qytezë e vogël...

E paditi për fyerje: Nishani humb gjyqin me Veliajn

Presidenti Bujar Nishani humb gjyqin me kryebashkiakun Erion Veliaj, të cilin e kishte paditur për fyerje dhe dëmtim imazhi. Gjykata e Tiranës rrëzoi sot padinë...

2 Qershor 1403, Senati i Venedikut vendosi fortifikimin e qytetit të...

Senati i Venedikut, i mbledhur, më 2 Qershor 1403, shqyrtoi gjëndjen e zotërimeve të tij në trojet arbërore dhe vendosi fortifikimin e qytetit të...

2 Qershor 1877, lindi mësuesi dhe luftëtari për arsim, Kolë Zezaj

Mësuesi dhe luftëtari për arsimin dhe shkollën shqipe, Kolë Zezaj, i mbiquajtur nga malësorët "Shkollari", u lind më 2 Qershor 1877. Pas diplomimit jashtë...

2 Qershor 1880, u mblodh Kuvendi i Dytë i Frashërit

Në fillim të Qershorit 1880, u mblodh Kuvendi i Dytë i Frashërit tubim ndërkrahinor i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Ndërmjet të tjerave, ai propozoi...

2 Qershor 1902, gazetari i njohur, Jashar Erëbara, botoi në Beograd,...

Më 2 Qershor 1902, gazetari i njohur, Jashar Erëbara, botoi në Beograd, gazetën "Albania".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

2 Qershor 1915 repartet ushtarake serbe, filluan marshimin drejt Shqipërisë së...

Repartet ushtarake serbe, të nisura nga Struga dhe Dibra, nën komandën e kolonelit Milutin Mishkoviç, filluan marshimin drejt Shqipërisë së mesme, më 2 Qershor...

2 Qershor 1924, kryengritësit revolucionarë çliruan Fierin

Kryengritësit revolucionarë çliruan Fierin, më 2 Qershor 1924. Më parë, pas luftimeve të ashpra, ata kishin marrë Beratin, ku ishin përqëndruar forca të mëdha...

2 Qershor 1927, kujtohet përvjetori i lindjes së aktores dhe regjizores...

Skena shqiptare, sot kujton përvjetorin e lindjes së aktores dhe regjizores së shquar, Drita Agolli. U lind në Maqellarë të Peshkopisë, më 2 Qershor...

2 Qershor 1937, eshtrat e poetit tonë kombëtar, Naim Frashëri, arritën...

Më 2 Qershor 1937, eshtrat e poetit tonë kombëtar, Naim Frashëri, arritën në Tiranë dhe pas ceremonisë mortore, u vendosën në teqenë e ngritur...

2 Qershor 1937, nxënësit e Liceut të Korçës shfaqën, dramën me...

Nxënësit e Liceut të Korçës, shfaqën më 2 Qershor 1937, dramën me një akt "Kolombi", të shkrimtarit anglez Herman Ould, shqipëruar prej Akile Tasit....

2 Qershor 1999, u botua Deklarata e Federatës Panshqiptare, “Vatra”

Deklarata e Federatës Panshqiptare, "Vatra", që shprehte dhimbjen e thellë të mizorive çnjerëzore, të kryera mbi motrat dhe vëllezërit kosovarë dhe solidaritetin dhe përkrahjen...

2 Qershor 2000, u krijua Instituti i Policisë Shkencore

Me vendim të Këshillit të Ministrave, më 2 Qershor 2000, u krijua Instituti i Policisë Shkencore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare