Arkivat Përditshëm e shtunë qershor 3rd, 2017

Kuvendi voton qeverinë Zaev në Maqedoni

Kuvendi i Maqedonisë votoi Qeverinë e re të udhëhequr nga lideri socialdemokrat Zoran Zaev. Në mbështetje të Qeverisë votuan 62 deputetë nga maxhoranca e...

3 Qershor 1694, në Dhërmi të Himarës, vdiq murgu italian, Nilo...

Në Dhërmi të Himarës, më 3 Qershor 1694, vdiq murgu italian, Nilo Katalano. U lind në Mesinë të Siçilisë dhe shërbeu në Manastirin Ortodoks...

3 Qershor 1878, përfaqësuesit muslimanë e të krishterë të Prishtinës, i...

Më 3 Qershor 1878, përfaqësuesit muslimanë e të krishterë të Prishtinës, Vuçiternit, Mitrovicës, Pejës, Gjilanit dhe Vranjës, i dërguan një protestë ambasadorit francez në...

3 Qershor 1913, Qeveria e Përkohëshme e Vlorës, miratoi dhe publikoi...

Më 3 Qershor 1913, Qeveria e Përkohëshme e Vlorës, miratoi dhe publikoi rregulloren mbi formimin e Milicisë Shqiptare, e cila, sipas artikullit Nr.1, deri...

3 Qershor 1917, Vatra shpall 3 Qershorin si “Ditën e shpëtimit...

Organizata patriotike "Vatra", e krijuar nga mërgimtarët shqiptarë në SHBA, më 3 Qershor 1917, e shpalli 3 Qershorin, "Ditën e shpëtimit të Shqipërisë". Komisioni...

3 Qershor 1917, Gjenerali Ferrero shpall Pavarësinë e Shqipërisë nën protektoratin...

Ditën e përvjetorit të kushtetutës italiane, më 3 Qershor 1917, komandanti i përgjithshëm i forcave italiane të pushtimit në Shqipëri, Gjenerali Ferrero, në emër...

3 Qershor 1919, Gruda dhe Hoti kërkon nëpërmjet një memorandumi të...

Komisioni i malësorëve të Grudës dhe Hotit, i kryesuar nga Dedë Gjo Luli, më 3 Qershor 1919, i dorëzoi komandantit të forcave ndërkombëtare në...

3 Qershor 1920, “Komiteti i Mbrojtjes Kombëtare” i dërgoi ultimatumin gjeneralit...

"Komiteti i Mbrojtjes Kombëtare", i dërgoi, më 3 Qershor 1920, ultimatumin gjeneralit italian Piançenti, për largimin e forcave pushtuese mbi tokat shqiptare. Kryengritësit prisnin...

3 Qershor 1939, u botua “Statuti themeltar i mbretërisë shqiptare”

Në Romë, më 3 Qershor 1939, u botua "Statuti themeltar i mbretërisë shqiptare". Statuti kishte 54 nene dhe mbante firmën e Viktor Emanuelit të...

3 Qershor 1992, u nda nga jeta juristi i shquar Manol...

Juristi i shquar Manol Konomi, u nda nga jeta, më 3 Qershor 1992. Studioi në Janinë dhe në Korfuz dhe u diplomua jurist në...

3 Qershor 1996, u formua Shoqata e Mësuesve të Shqipërisë

Shoqata e Mësuesve të Shqipërisë, u formua, më 3 Qershor 1996. Objekti kryesor i veprimtarisë së saj, është kujdesi për anëtarët e shoqatës, për...