Arkivat Përditshëm e diel qershor 4th, 2017

4 Qershor 1500, biri i Skënderbeut u prit si Jezus Krishti...

Nga letra e At Bernardinit nga Shkodra, që mban datën 4 Qershor 1500, mësojmë mbi pritjen e Gjon Kastriotit, djalit të Skënderbeut, nga kryengritësit...

4 Qershor 1896, lindi në Shkodër Dr. Nush Bushati

Në qytetin e Shkodrës, më 4 Qershor 1896, u lind Dr. Nush Bushati. Mësimet e para i mori në vendlindje, pastaj vazhdoi Liceun e...

4 Qershor 1915, lindi në Kavajë Kristina Hoshi, skulptorja e parë...

Skulptorja e parë shqiptare, Kristina Hoshi, u lind në Kavajë, më 4 Qershor 1915. Ishte e apasionuar pas muzikës dhe vizatimit. Regjistrimi në Liceun...

4 Qershor 1936, Sokrat Mio vuri në skenë veprën “Akimi” të...

Më 4 Qershor 1936, regjizori Sokrat Mio, me studentët e Shkollës Teknike në Tiranë, vuri në skenë tragjedinë e Viktor Eftimiut, "Akimi".Referencat: Thimi Çollaku /...

4 Qershor 1963, teatri “Migjeni” i Shkodrës shfaqi dramën “Nora”

Trupa e teatrit profesionist, "Migjeni" e Shkodrës, më 4 Qershor 1963, dha premierën e pjesës "Nora", të Ibsenit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

4 Qershor 1969, lindi në Tiranë gjeologu i talentuar Vangjush Çili

Vangjush Çili, hyn në brezin e ri të gjeologëve tanë. Ai u lind në Tiranë, më 4 Qershor 1969, ku mbaroi shkollën fillore dhe...

4 Qershor 2003, rifilluan Festivalet e Fëmijëve në rrethe

Pas një ndërprerje disavjeçare, rifilluan veprimtaritë tradicionale të festivaleve të këngës për fëmijë në rrethe. Më 3 dhe 4 Qershor 2003, në qytetin e...