Arkivat Përditshëm e hënë qershor 5th, 2017

Turizmi/ Shqipëria heq vizat për turistët rusë

Ambasada e Federatës së Rusisë në Shqipëri ka njoftuar shtetasit rusë se ata mund ta vizitojnë Shqipërinë këtë vit lehtësisht, pasi përfitojnë nga vendimi i fundit i qeverisë shqiptare...

Matura Shtetërore: Rama kërcënon ‘shitësit e tezave për vota’

Maturantët i nënshtrohen sot provimit të parë me detyrim, atij të gjuhës së huaj. Janë mbi 40 mijë maturantë që sot nisin sfidën e tyre...

Manjani i përgjigjet ashpër Ramës: Nuk isha i duhuri për qeverinë...

Ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani ka reaguar ndaj deklaratave të Edi Ramës, i cili tha se nuk ishte personi i duhur për atë atë...

Thethi, magjia e turizmit të izoluar në Alpet Shqiptare

Parku Kombëtar i Thethit mbetet pika kryesore e turizmit malor në veri të Shqipërisë, kryesisht i preferuar si guidë e aventurës me kalimin nga...

5 Qershor, Dita Botërore e mbrojtjes së Mjedisit

5 Qershori është Dita Botërore e mbrojtjes së Mjedisit.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Qershor 1478, Kruja ra në duart e turqve

Pas një rrethimi 13-mujor, më 5 Qershor 1478, Kruja ra në duart e turqve.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Qershor 1871, lindi Nikolla Jorga

Nikolla Jorga, historiani i shquar rumun, që ka dhënë një ndihmesë të madhe në studimin e historisë së popullit tonë, u lind më 5...

5 Qershor 1902, Filip Ashiku shkruan për thesarin e zbuluar në...

Në letrën që mban datën, 5 Qershor 1902, mësuesi i shkollës së parë shqipe në Tiranë, Filip Ashiku, shkruan për thesarin e zbuluar në...

5 Qershor 1915, ushtritë malazeze sulmuan dhe morën Shkodrën

Më 5 Qershor 1915, ushtritë malazeze sulmuan dhe morën Shkodrën.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Qershor 1924, përfundoi vendosja e piramidave në kufirin shqiptaro-grek

Komisioni Ndërkombëtar i Kufijve, më 5 Qershor 1924, përfundoi vendosjen e piramidave në kufirin shqiptaro-grek, të Korçës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

5 Qershor 1934, nisi prodhimi ne Fabrikën e Birrës në Korçë

Punimet për ndërtimin e Fabrikës së Birrës në Korçë, vazhduan 4 vjet dhe më 5 Qershor 1934, ajo u përurua dhe nisi prodhimin. Shoqëria...

5 Qershor 1991, u krijua shoqata e “Ruajtjes dhe e Mbrojtjes...

Me 5 Qershor 1991, u krijua shoqata e "Ruajtjes dhe e Mbrojtjes së Mjedisit Natyror". Pikërisht atë ditë, në Shqipëri, u festua për herë...

5 Qershor 1992, Shqipëria u pranua në Këshillin e Bashkimit të...

Republika e Shqipërisë u pranua në Këshillin e Bashkimit të Atlantikut Verior, më 5 Qershor 1992.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare