Arkivat Përditshëm e martë qershor 6th, 2017

Mediat e huaja: Heronjtë shqiptarë të Londrës që shpëtuan 130 vetë

Mark Stembridge lavdërohet si hero nga shtypi britanik, pas terrorit në “Urën e Londrës” dhe në “Borough Market”. Pronari i një bar-restoranti në këtë lagje...

6 Qershor 1795, Karamahmut Pashë Bushatlliu rrethoi dhe mori Prizrenin

Në Qershor të vitit 1795, Karamahmut Pashë Bushatlliu, në krye të një ushtrie të madhe, rrethoi dhe mori Prizrenin. Kështu Dibra u bashkua me...

6 Qershor 1913, Ded Çoku pushtoi Shëngjinin dhe krijoi një qeveri...

Pas shpalljes së pavarësisë dhe ngritjes së flamurit në Vlorë, në vend sundonte një anarki e vërtetë që nxitej nga feudalët vendas, por edhe...

6 Qershor 1914, qeveria e Vilhelm Vidit, miratoi Protokollin e Korfuzit

Qeveria e Vilhelm Vidit, me pak ndryshime, miratoi Protokollin e Korfuzit, që Komisioni i Kontrollit, përfundoi me të ashtuquajturën qeveri të Zografit. Sipas këtij...

6 Qershor 1920, gazeta “Drita” shkruan” të gjitha vendet, veç Llogarasë,...

Për zhvillimin e ngjarjeve në Epopenë e madhe të Vlorës, po sjellim nië fragment nga korespondenca e botuar në numërin 11 të gazetës "Drita"...

6 Qershor 1937, u shpall konkursi ndërkombëtar për monumentin e Gjergj...

Komisioni për kremtimin e 25 vjetorit të Pavarësisë, më 6 Qershor 1937 shpalli konkursin ndërkombëtar për monumentin e Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Ky ishte konkursi...

6 Qershor 1989, në Teatrin e Beratit, u dha premiera e...

Në skenën e Teatrit Profesionist të Beratit, më 6 Qershor 1989, u dha premiera e dramës “Mariana Pineda”, e poetit dhe dramaturgut spanjoll, Frederiko...

6 Qershor 1997, Kongresi Amerikan e nderoi Nënë Terezën me “Medaljen...

Kongresi Amerikan, me 6 Qershor 1997, e nderoi Nënë Terezën me “Medaljen e artë”. Në këtë rast Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve, iu drejtua...