Arkivat Përditshëm e mërkurë qershor 7th, 2017

Gjermania përgatit ‘Planin Marshall’: Ja si përfiton Shqipëria

Marrëveshja mes PS dhe PD duket se do zgjasë dhe do jetë në funksion të integrimit evropian të vendit. Kështu ka deklaruar disa herë kryeministri...

Monitorimi: Ja plazhet me cilësi të mirë që mund ti frekuentoni...

Nga 102 pika monitorimi në 20 plazhe të vendit,vetëm në 3 pika situata është problematike, sidomos cilësia e vijës bregdetare. ndërsa plazhi i Palasës...

7 Qershor 1451, Alfonsi i Napolit dhe Gjergj Arianiti, nënshkruan Traktatin...

Më 7 Qershor 1451, midis Alfonsit të Napolit dhe kontit shqiptar Gjergj Arianitit, u nënshkrua Traktati për bashkëpunimin në luftën kundër turqve. Në emër...

7 Qershor 1594, u mblodh Kuvendi i Përgjithshëm i Shqipërisë, për...

Në Manastirin e Shën Mërisë në Mat, më 7 Qershor 1594, u mblodh Kuvendi i Përgjithshëm i Shqipërisë, për hartimin e projektit të kryengritjes...

7 Qershor 1880, u ngrit në Korçë, fabrika e blojës së...

Fabrika e parë e blojës së drithrave në Shqipëri, u ngrit në Korçë, në 7 Qershor të vitit 1880.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës...

7 Qershor 1912, Hasan Prishtina lëshoi thirrjen, për të ndihmuar kryengritësit...

Më 7 Qershor 1912, udhëheqësi i kryengritjes së përgjithshme antiosmane, Hasan Prishtina, lëshoi thirrjen, drejtuar gjithë shqiptarëve atdhedashës dhe botës së kulturuar, për të...

7 Qershor 1937, lindi Doktori i shkencave gjeologjike, Fiqiri Bakalli

Doktori i shkencave gjeologjike, Fiqiri Bakalli, u lind në Tiranë, më 7 Qershor 1937. Studimet e larta i ndoqi në Institutin e Minierave në...

7 Qershor 1956, në skenën e Teatrit Popullor u dha premiera...

Më 7 Qershor 1956, në skenën e Teatrit Popullor, u dha premiera e dramës "Detyra" e Kol Jakovës. Ajo qëndroi në repertorin aktiv të...

7 Qershor 1993, me VKM në Tiranë u krijua Drejtoria e...

Me vendim të Këshillit të Ministrave, datë 7 Qershor 1993, në Tiranë u krijua Drejtoria e Programeve Bujqësore.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

7 Qershor 1994, në qytetin e Korçës u zhvillua takimi i...

Në qytetin e Korçës, nga data 7 deri më 10 Qershor 1994, u zhvillua takimi i Sazeve të Jugut, që i shërbeu mbajtjes gjallë...

7 Qershor 1995, Shqipëria nënshkroi Aktin Final të Konferencës Diplomatike

Përfaqësuesit e 70 shteteve, midis të cilëve edhe Shqipëria, nënshkruan me 7 Qershor 1995, Aktin Final të Konferencës Diplomatike, mbi Kthimin e Objekteve Kulturore...