Arkivat Përditshëm e premte qershor 9th, 2017

Grand Opening Bijoutiful 6 vjet

Le të festojmë të gjithë së bashku në hapjen e madhe të dyqanit më të ri të rrjetit të famshëm Bijoutiful. Festë, muzikë, argëtim dhe...

9 Qershor 1457, Papa Kalisti III ofron mbështetjen e tij për...

Më 9 Qershor 1457, Papa Kalisti III, i drejtohet me një letër të ngrohtë Skënderbeut, ku shpreh qëndrimin e Papatit dhe botës perëndimore për...

9 Qershor 1924, filluan lëvizjet e para që çuan në Revolucionin...

Forcat demokratike, më 9 Qershor 1924, morën me luftë Peqinin dhe Kavajën, kurse të nesërmen ra dhe Elbasani dhe ato hynë triumfalisht në Tiranë....

9 Qershor 1937, fillon historia e Plazhit të Durrësit

Për herë të parë, më 9 Qershor 1937, publikohet dhe reklamohet Plazhi i Durrësit si vend pushimi dhe turizmi. Atje sipas gazetave të kohës,...

9 Qershor 1940, u miratua dekreti sipas të cilit Shqipëria njihet...

E ashtuquajtura Asamble Shqiptare, e ngritur nga pushtuesit fashistë, miratoi dekretin e dates, 9 Qershor 1940, sipas të cilit citojmë, "Shqipëria njihet e hyrë...

9 Qershor 1947, çështja e Incidentit të Korfuzit i kaloi Gjykatës...

Këshilli i Sigurimit i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, më 9 Qershor 1947, miratoi rezolutën për kalimin e çështjes së incidentit të Korfuzit, me...

9 Qershor 1952, lindi gazetari Petraq Risto

Shkrimtari, gazetari dhe botuesi Petraq Risto, u lind në Durrës, më 9 Qershor 1952 dhe u diplomua për gazetari në Universitetin e Tiranës. Vazhdoi...

9 Qershor 1997, u prezantuan monografitë e Prof. Dr. Ramazan Bogdani

Në Akademinë e Shkencave në Tiranë, më 9 Qershor 1997, u prezantuan 3 monografi të Profesor Doktor Ramazan Bogdanit: "Vallëzimi Popullor shqiptar", "Lirika", "Vallet...