Arkivat Përditshëm e diel qershor 11th, 2017

11 Qershor 1796, Karamahmut Pashë Bushatlliu pëson disfatë kundër Malit të...

Verën e vitit 1796, Karamahmut Pashë Bushatlliu, në krye të një ushtrie të madhe u nis kundër Palabardhit të Malit të Zi. Beteja filloi,...

11 Qershor 1869, lindi Karl Tomsoni, ushtaraku hollandez që dha jetën...

Më 11 Qershor 1869, u lind Karl Tomsoni, ushtarak hollandez, që shërbeu dhe dha jetën në Shqipëri. Ai erdhi i komanduar në vendin tone,...

11 Qershor 1914, dorëzohet në SHBA prifti i Kishës Ortodokse Shqiptare,...

Në Nju Jork të Shteteve të Bashkuara, më 11 Qershor 1914, u dorëzua prift i Kishës Ortodokse Shqiptare, prej kryepeshkopit rus Imzot Platonit, At...

11 Qershor 1920, filloi Epopeja e Vlorës, e cila i siguroi...

Epopeja e Vlorës, që i siguroi vendit pavarësinë, filloi në mbrëmjen e datës 11 Qershor 1920. Kryengritësit shqiptarë, sulmuan pushtuesit italianë dhe pas luftimesh...

11 Qershor 1919, u përfundua marrëveshja për shpërnguljen e turqve ndërmjet...

Ndërmjet Jugosllavisë dhe Turqisë, më 11 Qershor 1919, u përfundua marrëveshja për shpërnguljen e turqve nga Kosova, Maqedonia dhe Sanxhaku, për në Turqi. Qeveria...

11 Qershor 1926, përurohet kinema Luks në qytetin e Korçës

Më 11 Qershor 1926, në Korçë, u përurua kinema ''Luks", e para kinema publike dhe e qëndrueshme e qytetit. Ajo shënon dhe shfaqjet e...

11 Qershor 1950, lindi Doktor i Shkencave, Jani Skrami

Jani Skrami, Doktor i Shkencave, u lind në Krujë, më 11 Qershor 1950. Kreu studimet në Universitetin e Tiranës dhe u diplomua si inxhinier...

11 Qershor 1963, u miratua ligji mbi sistemin arsimor

Kuvendi Popullor, i mbledhur, më 11 Qershor 1963, miratoi Ligjin "Mbi riorganizimin e sistemit arsimor".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

11 Qershor 1988, premiere e komedisë shekspiriane “Zbutja e kryeneçes”

Premiera e komedisë shekspiriane, "Zbutja e kryeneçes” u shfaq në Tiranë, më 11 Qershor 1988, me regji të Fatos Haxhirajt. Në rolet kryesore interpretuan,...