Arkivat Përditshëm e mërkurë qershor 14th, 2017

Frederik Stamati: Tekstilet më të vjetra të zbuluara në Shqipëri

Restauratori Frederik Stamati ka publikuar skica nga tekstilet e tipit damask më të vjetër të zbuluar në Shqipëri. Këto lloj tekstilesh thotë restauratori janë...

Panairi i librit në Prishtinë/ Besnik Mustafaj autor i vitit me...

Shkrimtari dhe politikani Besnik Mustafaj është nderuar me ccmimin autori i vitit në Panairin e Librit në Prishtinë me romanin “Ëndrra e doktorit”, botuar...

Shëna Ndou i Padovës dhe misteri i mrekullive të kishës së...

Dikur Kisha e Laçit ishte një nga Kishat më të dashura, më të ndjekura. Pastaj prej saj mbeti vetëm një shkëmb i lëmuar nga...

14 Qershor 1689, pleqësia e qytetit të Beratit, angazhohet për të...

Në prag të luftës së Perandorisë Osmane me Hungarinë, në Berat, më 14 Qershor 1689, u mblodh paria dhe pleqësia e qytetit, për të...

14 Qershor 1835, në Grenas u zhvillua beteja e ashpër ndërmjet...

Më 14 Qershor 1835, në Grenasi, jo larg Shkodrës, u zhvillua një betejë e ashpër ndërmjet "nizamëve" turq dhe kryengritësve shqiptarë. Beteja zgjati mbi...

14 Qershor 1907, lindi Hajrulla Curri, nipi i Bajram Currit

Hajrulla Curri, nip i Bajram Currit, u lind në Prishtinë, më 14 Qershor 1907. Shkollën fillore e kreu në Prishtinë, për të vazhduar arsimin...

14 Qershor 1932, lindi inxhinieri Virgjil Budo

Në një familje të vogël elbasanase, më 14 Qershor 1932, u lind inxhinieri Virgjil Budo. U diplomua për gjeologji dhe gjithë jetën ia kushtoi...

14 Qershor 1928, u hap në Tiranë spitali i parë i...

Me nismën e Shoqatës për Mbrotjen e Kafshëve, të ngritur që në vitin 1928, më 14 Qershor 1936, u hap në Tiranë, spitali i...

14 Qershor 1995, u realizua marrëveshja e huasë ndërmjet vendit tonë...

Më 14 Qershor 1995, nga pala shqiptare u krye, ratifikimi i "Marrëveshjes së huasë ndërmjet Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Fondit të OPEC-ut,...

14 Qershor 2000, Republika e Shqipërisë miraton ligjin e telekomunikacionit

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 14 Qershor të vitit 2000, miratoi Ligjin "Për telekomunikacionin në Republikën e Shqipërisë",...