Arkivat Përditshëm e enjte qershor 15th, 2017

Botohet vepra: Mit’hat Frashëri, nga arkivat te lexuesi…i panjohur!

Instituti i Studimeve “Lumo Skëndo” ka përuruar vëllimin e parë të një serie me mbi 12 botime nga gjithë vepra e përmbledhur e studiuesit...

Hoyt Brian Yee: Ka përparuar zbatimi i reformës në drejtësi në...

Zyrtari i lartë i Departamentit të Shtetit Hoyt Brian Yee tha të mërkurën se Ballkani Perëndimor përballet me sfidat më serioze që nga viti...

Ermonela Jaho: Të duash vendin tënd s’do të thotë të bërtasësh…

Mes shumë emrave, të njohur e të panjohur, të merituar e të pamerituar, pra mes një lumi medaljesh mjeshtërore, dje Presidenti i Shqipërisë, ka...

15 Qershor 1389, u zhvillua beteja ndërmjet forcave osmane dhe koalicionit...

Në Fushën e Kosovës, në afërsi të Prishtinës, më 15 Qershor 1389, u zhvillua beteja e madhe ndërmjet forcave osmane të komanduara nga Sulltan...

15 Qershor 1466, filloi rrethimi i dytë i Krujës

Rrethimi i dytë i Krujës, filloi më 15 Qershor 1466 dhe përfundoi nga fundi i atij viti. Ushtria osmane, e udhëhequr nga vetë sulltan...

15 Qershor 1906, doli numëri i parë i gazetës “Kombi”

Në Boston të SHBA, më 15 Qershor 1906, doli numëri i parë i gazetës "Kombi", fletore e përjavëshme politike, shoqërore dhe letrare në gjuhën...

15 Qershor 1912, në të gjithë Shqipërinë, u shpërnda në formë...

Më 15 Qershor 1912, në Vlorë dhe në vise të tjera të Shqipërisë, u shpërnda në formë traktesh kërkesa drejtuar qeverisë xhonturke, për krijimin...

15 Qershor 1937, kryekonsulli i nderit në Suedi Franglin Gaerlund, organizoi...

Më 15 Qershor 1937, kryekonsulli i nderit i Mbretërisë Shqiptare në Suedi, Franglin Gaerlund, organizoi përurimin e librit "Mbretëria shqiptare", një botim luksi, me...

15 Qershor 1937, hyri në fuqi Ligji mbi mbulesën e kokës,...

Pas ligjit mbi heqjen e ferexheve, më 15 Qershor 1937, hyri në fuqi Ligji mbi mbulesën e kokës, që i detyronte burrat, të mbanin...

15 Qershor 1977, Kuvendi miratoi “Kodin Penal të Republikës Popullore të...

Kuvendi Popullor, miratoi më 15 Qershor 1977, "Kodin Penal të Republikës Popullore të Shqipërisë". Ai pësoi një seri ndryshimesh në vitet 1981, 1988, 1990...