Arkivat Përditshëm e shtunë qershor 17th, 2017

Papa Françesko emëron tre ipeshvijtë e rinj në Shqipëri

Kisha Katolike në Shqipëri priti tre ipeshkvijtë e rinj të emëruar nga Papa Françesku. Për dioqezën e Sapës, Ati i Shenjtë Bergoglio emëroi ipeshkëv,...

17 Qershor 1984, u zbulua një rrasë varri e vitit 1201,...

Në fshatin Brar të Tiranës, në 17 Qershor të vitit 1984, u zbulua një rrasë varri e vitit 1201, që flet për principatën e...

17 Qershor 1815, lindi luftëtari trim Dasho Shkreli

Më 17 Qershor 1815, u lind në Shkodër, Dasho Shkreli, luftëtari trim kundër pushtuesve osmanë dhe shovinistëve malazezë, për çlirimin kombëtar dhe ruajtjen e...

17 Qershor 1878, Kuvendi Kombëtar i Lidhjes së Prizrenit, miratoi “Statutin...

Kuvendi Kombëtar i Lidhjes së Prizrenit, më 17 Qershor 1878, miratoi "Statutin e Lidhjes Shqiptare" dhe "Urdhëresat", ku trajtoheshin aspekte organizative, politike dhe ushtarake.Referencat: Thimi...

17 Qershor 1907, lindi pioneri i shkencës së veterinarisë shqiptare, Prof....

Pioneri i Shkencës së Veterinarisë shqiptare, Prof. Dhimitër Vavakos, i cili u lind më 17 Qershor 1907. Në vitin 1932, u diplomua në Itali...

17 Qershor 1912, mësuesi Jani Minga organizoi një shfaqje artistike, në...

Në shkollën shqipe të Kaninës, nën drejtimin e mësuesit patriot, Jani Minga, më 17 Qershor 1912, u organizua një shfaqje artistike, ku morën pjesë...

17 Qershor 1921, në Gjirokastër, u ngrit klubi patriotik “Lekë Boçari”

Më 17 Qershor 1921, në Gjirokastër, u ngrit klubi patriotik "Lekë Boçari", që kishte për qëllim bashkimin e popullit në luftë për Shqipërinë e...

17 Qershor 1932, lindi profesor Rexhep Shehu

Në Tiranë, më 17 Qershor 1932, u lind profesor Rexhep Shehu. U diplomua inxhinjer gjeolog në Institutin e Lartë Politeknik të Tiranës. Karrjerën e...

17 Qershor 1935, doli në qarkullim revista kulturore letrare “Jeta dhe...

Në Tiranë, më 17 Qershor 1935, doli në qarkullim revista kulturore letrare, "Jeta dhe kultura". E botonte Halim Mëniku. Që në numërat e pare,...

17 Qershor 1937, u miratua dhe u publikua “Statuti i Kryqit...

Më 17 Qershor 1937, u miratua dhe u publikua në "Fletoren zyrtare", "Statuti i Kryqit të Kuq Shqiptar", me 51 nene.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

17 Qershor 1967, u dha premjera e operas “Heroina”

Në Tiranë, më 17 Qershor 1967, u dha premjera e operas me dy akte e 5 tabllo "Heroina", me muzikë të Vangjel Novës. Libret...