Arkivat Përditshëm e diel qershor 18th, 2017

18 Qershor 1785, Karamahmut Pashë Bushatlliu me ushtrinë shkodrane, sulmoi Malin...

Karamahmut Pashë Bushatlliu, në krye të ushtrisë shkodrane dhe reparteve aleate të Tiranës, Krujës, Dibrës, etj., sulmoi Malin e Zi dhe pas 4 ditë...

18 Qershor 1878, Lidhja Shqiptare e Prizrenit, miratoi një seri vendimesh,...

Më 18 Qershor 1878, Lidhja Shqiptare e Prizrenit, miratoi një seri vendimesh, që u përfshinë në atë që u quajt "Kararnamen" apo "Libër i...

18 Qershor 1880, “Komiteti Shqiptar i Stambollit”, i dërgoi Konferencës së...

Më 18 Qershor 1880, "Komiteti Shqiptar i Stambollit", i dërgoi Konferencës së Berlinit një protestë, kundër përpjekjeve për copëtimin e Shqipërisë. "Ne nuk kemi...

18 Qershor 1914, në portin e Durrësit dhe të Shëngjinit, u...

Në portin e Durrësit dhe të Shëngjinit, më 18 Qershor 1914, u ankoruan luftanijet angleze dhe franceze. Pas tyre, atje arritën edhe anijet luftarake...

18 Qershor 1922, në Shkodër u formua Lidhja e Mësuesve Shkodranë

Më 18 Qershor 1922, në vargun e krijimit të organizatave të mësuesve nëpër rrethe, në Shkodër, u formua Lidhja e Mësuesve Shkodranë.Referencat: Thimi Çollaku /...

18 Qershor 1943, në Konispol, u formua batalioni “Çamëria”

Batalioni i parë partizan në qarkun e Gjirokastrës, ishte batalioni "Çamëria", që u formua në Konispol, më 18 Qershor 1943, mbi bazën e çetës...

18 Qershor 1948, lindi “Çika e Tropojës”, këngëtarja popullore Fatime Sokoli

Në një kullë buzë Valbonës, më 18 Qershor 1948, u lind "Çika e Tropojës", këngëtarja popullore Fatime Sokoli. Që e vogël, u shqua për...

18 Qershor 1997, në TOB u dha premjera e operas të...

Në Teatrin e Operas dhe Baletit në Tiranë, më 18 Qershor 1997, u dha premjera e operas të Xhakomo Rosinit "Sinjor Brushino". Autorë të...