Arkivat Përditshëm e hënë qershor 19th, 2017

Promovimi në Prishtinë/ Musa Ramadani: Jam një ushtrues i detyrës, jo...

Është promovuar në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishitnë, libri fitues i çmimi Kadare 2017, i shkrimtarit nga Kosova, Musa Ramdani. “Profeti nga Praga”,...

19 Qershor 1166, u mbajt akti i shugurimit të kishës së...

Ka ardhur deri në ditët tona akti i shugurimit të kishës së Shën Trifonit në Kotorr, që mban datën, 19 Qershor 1166. Në të...

19 Qershor 1608, relacioni i Vendikut përshkruan të ardhurat kolosale nga...

Qeveritari i Venedikut në Korfuz, më 19 Qershor 1608, i raportonte Qëndrës mbi të ardhurat e mëdha vjetore, nga peshkimi në zonën e Butrintit,...

19 Qershor 1886, “Shoqënia e Stambollit”, arriti të marrë lejën për...

Më 19 Qershor 1886, "Shoqënia e Stambollit", mundi të marrë lejen për hapjen e Shkollës shqipe në Korçë. Më pas shkolla të tilla, u...

19 Qershor 1921, u themelua në qytetin e Korçës, shoqëria e...

Në qytetin e Korçës, më 19 Qershor 1921, u themelua shoqëria e vajzave "Zhvillimi", që synonte emancipimin dhe integrimin e të rejave, në jetën...

19 Qershor 1924, qeveria e Nolit shpalli programin e saj 20...

Qeveria e Nolit, më 19 Qershor 1924, shpalli programin e saj prej 20 pikash, ku premtohej popullit reforma e parë agrare. Programi parashikonte çrrënjosjen...

19 Qershor 1924, poeti çek Stanisllav Neuman botoi librin “Berogozhdi”, me...

Në Qershor të vitit 1924, poeti dhe piktori çek Stanisllav Neuman, botoi librin "Berogozhdi", ku ai ndriçon kujtimet dhe përshtypjet e veta nga Pogradeci,...

19 Qershor 1930, punëtorët e kantierit të Vaut të Dejës mbajtën...

350 punëtorë të shoqërisë italiane, "Venancet", në kantierin e Vaut të Dejës-Gomsiq, më 19 Qershor 1930, shpallën një grevë dhe kërkuan ngritjen e pagave...

19 Qershor 1936, administrata lokale përcjell varfërinë e tejskajshme të Pukës

Administrata lokale njoftonte, më 19 Qershor 1936, se në nënprefekturën e Pukës, populli vuante nga uria e bukës, "sa mund të shkaktohen dhe vdekje"....

19 Qershor 1943, lindi At Artur Liolini, kleriku i kishës ortodokse...

Atdhetari, studjuesi dhe kleriku At Artur Liolinit, kancelar i Kishës Ortodokse Shqiptare në SHBA, u iind më 19 Qershor 1943. Prindërit e tij janë...

19 Qershor 1988, ndërroi jetë artistja e skenës dhe ekranit Marie...

Artistja e shquar e skenës dhe e ekranit shqiptar, Marie Logoreci, "Artiste e Popullit" ndërroi jetë, më 19 Qershor 1988. Ajo u lind në...