Arkivat Përditshëm e mërkurë qershor 21st, 2017

Viktor Gjika: Kineasti që dëshmoi totalitarizmin

Kineasti Viktor Gjika do të kujtohet këtë javë në mjediset e Ministrisë së Kulturës, në godinën e ish-Kinostudios “Shqipëria e re”, ku u prodhua...

21 Qershori, është Dita Botërore e muzikës

21 Qershori, është Dita Botërore e muzikës. Festa e tingujve, ka lindur në Francë, ku në gjithë vendin organizohen koncerte me këngë e valle,...

21 Qershor 1823, bajrakët e fshatrave Dushman dhe Qeret, u nisën...

Nga Kodiku i Famullisë së Dushmanit, mësojmë se në Qershor të vitit 1823, bajraku i fshatrave Dushman dhe Qeret, pra njësitë luftarake të këtyre...

21 Qershor 1847, u mbajt Kuvendi i Mesaplikut për organizimin e...

Kuvendi i Mesaplikut për organizimin e kryengritjes antiosmane në Shqipërinë e Jugut, u mbajt më 21 Qershor 1847. Kuvendi u shpreh kundër reformave të...

21 Qershor 1912, 150 ushtarë shqiptarë dhe komandanti i tyre Tajar...

Nga korpusi i 6-të i ushtrisë turke, më 21 Qershor 1912, dezertuan 150 ushtarë me komandantin e tyre Tajar Bej Tetovën dhe armatimet e...

21 Qershor 1921, lindi mjeku neurokirurg Arian Xhumari

Më 21 Qershor 1921, u lind mjeku Arian Xhumari, një ndër pionerët e neokirurgjisë shqiptare, që la gjurmë në shkencat mjekësore dhe më gjërë....

21 Qershor 1932, lindi në Dibër të madhe, pishtari i arsimit...

Pishtari i arsimit dhe kulturës shqiptare në Dibër dhe më gjërë, Lutfi Marku, u lind më 21 Qershor 1932, në një familje atdhetare, në...

21 Qershor 1942, lindi shkrimtari, gazetari dhe dramaturgu, Ruzhdi Pulaha

Shkrimtari, gazetari dhe dramaturgu, Ruzhdi Pulaha, u lind më 21 Qershor 1942. Pas diplomimit në Fakultetin e Histori-Filologji, filloi punën si redaktor dhe më...

21 Qershor 1985, hyri në fuqi Kushtetuta e organizatës për Zhvillimin...

Më 21 Qershor 1985, hyri ne fuqi Kushtetuta e organizatës për Zhvillimin Industrial të Kombeve të Bashkuara — UNIDO. Vendi ynë, është anëtarësuar në...

21 Qershor 1993, përfaqësuesit e Republikës së Shqipërisë, nënshkruan “Konventen e...

Përfaqësuesit e Republikës së Shqipërisë, nënshkruan në Lugano, më 21 Qershor 1993, "Konventen e Këshillit të Europës mbi përgjegjësinë civile të dëmeve që rrjedhin...

21 Qershor 1995, Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, miratoi Ligjin “Për...

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 21 Qershor 1995, miratoi Ligjin nr. 7952, "Për sistemimin arsimor pasuniversitar".Referencat: Thimi Çollaku /...