Arkivat Përditshëm e enjte qershor 22nd, 2017

Si duket sot Taulanti i vogël që kërkonte një motër?

Filmi shqiptar “Taulanti kërkon një motër”, është një nga më të njohurit e prodhimeve të Kinostudios. Shumë nga fëmijët personazhe në filmat shqiptarë, që u...

22 Qershori është Solstici i Verës apo fillimi i stinës astronomike...

22 Qershori është Solstici i Verës apo fillimi i stinës astronomike të Verës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

22 Qershor 1900, përfundoi Regjistri i Esnafëve të Argjendarëve

Më 22 Qershor 1900, përfundoi Regjistri i Esnafëve të Argjendarëve. Ky është regjistri më i vjetër dhe më me vlerë, që njihet gjer më...

22 Qershor 1453, në fushën e Pollogut u zhvillua një betejë...

Afër Tetovës, në fushën e Pollogut, më 22 Qershor 1453, u zhvillua një betejë e ashpër midis ushtrisë shqiptare të udhëhequr nga Gjergj Kastrioti...

22 Qershor 1926, u përurua kinema “Nacional” e para kinema publike...

Më 22 Qershor 1926, u përurua kinema Theatër "Nacional", e para kinema publike në kryeqytetin shqiptar. Një vit më parë, Hysen Beshiri, Xhuf Koljaka,...

22 Qershor 1934, në Korçë doli numëri i parë i revistës...

Në Korçë, më 22 Qershor 1934, doli numëri i parë i revistës së përdyjavëshme shoqërore dhe kulturore, "Flaka". Ajo trajtoi prapambetjen ekonomike dhe shoqërore...

22 Qershor 1940, lindi në Korçë mjeku Gjergji Minga

Në qytetin e Korçës, më 22 Qershor 1940, u lind mjeku Gjergji Minga, "Doktor i Shkencave Mjekësore". Në vitin 1961, u diplomua në Fakultetin...

22 Qershor 1942, u zhvillua lufta e Tre Heronjve të Shkodrës

Lufta e Tre Heronjve të Shkodrës, u zhvillua më 22 Qershor 1942. Rreth 600 milicë e karabinierë, rrethuan në rrugën Firej të Shkodrës, Tre...

22 Qershor 1951, në Korçë u organizua ceremonia e përurimit të...

Në qytetin e Korçës, më 22 Qershor 1951, u organizua ceremonia e përurimit të Teatrit Profesionist, "Andon Zako Çajupi", i cili ka lënë gjurmë...

22 Qershor 1961, vihet në skenën e Teatrit Popullor, pjesa “Dhelpra...

Një ngjarje e jashtëzakonshme për artin tonë, ka qënë vënia në skenën e Teatrit Popullor, e pjesës "Dhelpra dhe rrushtë", më 22 Qershor 1961....