Arkivat Përditshëm e premte qershor 23rd, 2017

Arkivi zbulon: Dorëshkrimet e De Radës blihen 3 milionë lireta

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ka publikuar dje një procesverbal të vitit 1952, ku merret në dorëzim arkivi i Jeronim De Radës; çmimet, fletët...

23 Qershor 1914, Qeveria e Vilhelm Vidit, e ratifikoi “Protokollin e...

Qeveria e Vilhelm Vidit, pas një ngurimi të gjatë, nën presionin e përfaqësuesve të Komisionit Ndërkombëtar të Kontrollit, më 23 Qershor 1914, e ratifikoi...

23 Qershor 1911, në Malësinë e Madhe, u mblodh Kuvendi i...

Në pllajën e Greçës të Malësisë së Madhe, më 23 Qershor 1911, u mblodh Kuvendi i Përgjithshëm i krerëve shqiptarë, i cili miratoi "Memorandumin...

23 Qershor 1914, rebelët që ishin ngritur kundër qeverisë së Vilhelm...

Rebelët që ishin ngritur kundër qeverisë së Vilhelm Vidit, të nxitur nga Esat Pasha, më 23 Qershor 1914, pas disa ditë rrethimi, morën Elbasanin...

23 Qershor 1923, në moshën 90 vjeçare, vdiq Kapedan Kajo Babjeni

Më 23 Qershor 1923, në moshën 90 vjeçare, vdiq Kapedan Kajo Babjeni. U lind në Babjen të Gorës, në rrethin e Korçës, më 1833....

23 Qershor 1937, në Panairin e Parisit, u ekspozuan busti i...

Në pavionin shqiptar, që u hap në Panairin e Parisit, më 23 Qershor 1937, për herë të parë, u ekspozuan edhe busti i Gjergj...

23 Qershor 1937, lindi në Trebickë të Korçës, “Artisti i Popullit”...

Kinematografia shqiptare, sot kremton përvjetorin e lindjes së, "Artistit të Popullit" Viktor Gjika, operator, regjizor dhe skenarist i shquar. U lind në Trebickë të...

23 Qershor 1947, Shqipëria aderoi në, “Protokollin mbi substancat narkotike dhe...

Më 23 Qershor 1947, Shqipëria aderoi në, "Protokollin mbi substancat narkotike dhe psikotrope".Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare