Arkivat Përditshëm e diel qershor 25th, 2017

25 Qershor 1466, mbret i Napolit i kërkoi shteteve feudale italiane...

Ferdinanti, mbret i Napolit dhe aleat i Skëndërbeut, i kërkoi shteteve feudale italiane të krijojnë një "besëlidhje italike", për të përballuar rrezikun osman. Senati...

25 Qershor 1873, lindi në Shkodër, një personalitet i lartë i...

Pjetër Gjura, një personalitet i lartë i klerit katolik shqiptar, u lind në Shkodër, më 25 Qershor 1873. Mësimet e para i mori në...

25 Qershor 1914, doli numëri i parë i revistës së ilustruar...

Në Durrës, më 25 Qershor 1914, doli numëri i parë i revistës së ilustruar "Zana". E botonte gazetari i shquar Milo Duçi. Revista trajtonte...

25 Qershor 1919, grupi i shqiptarëve të Lozanës, i dërgoi një...

Grupi i shqiptarëve të Lozanës, më 25 Qershor 1919, i dërgoi një letër Këshillit të Ministrave në Romë, me anë të së cilës, ftonte...

25 Qershor 1920, punëtorët e kryeqytetit Italian, organizuan një miting me...

Punëtorët e kryeqytetit italian, më 25 Qershor 1920, organizuan një miting të madh me parullat "Larg duart nga Vlora", "Të largohet ushtria italiane nga...

25 Qershorit 1921, në seancën e Lidhjes së Kombeve, foli ministri...

Në seancën e 25 Qershorit 1921, të Lidhjes së Kombeve, foli ministri i jashtëm i Shqipërisë, Fan Noli. Ai demaskoi politikën pushtuese të shovinistëve...

25 Qershor 1936, lindi në Vutnaj të Kosovës, akademiku Rexhep Qosja

Në Vutnaj të Kosovës, më 25 Qershor 1936, u lind akademiku Rexhep Qosja. Mësimet e para, i mori në vendlindje dhe shkollimin e mëtejshëm,...

25 Qershor 1957, në libraritë e Tiranës doli poema “Skënderbeu” e...

Në libraritë e Tiranës, më 25 Qershor 1957, doli poema "Skënderbeu" e poetit amerikan Longfellou, një ribotim i shqipërimit të Fan Nolit. Libri shoqërohej...

25 Qershor 1995, asambli folklorik “Krahu i Shqiponjës”, konkuroi në Festivalin...

Më 25 Qershor 1995, asambli folklorik "Krahu i Shqiponjës" i shoqatës atdhetare politike "Çamëria", konkuroi në Festivalin Folklorik Ndërkombëtar të Kahtas, në Turqi. Asambli...

25 Qershor 1999, ra si dëshmor për lirinë e popullit kosovar,...

Italiani Françisko Bidera, që hyri në botën shqiptare me luftën dhe gjakun e tij, që ra si dëshmor për lirinë e popullit kosovar, në...