Arkivat Përditshëm e hënë qershor 26th, 2017

Besimtarët myslimanë falin Fitër Bajramin në sheshin ‘Skënderbej’

Besimtarët myslimanë kremtojnë sot Fitër Bajramin. Pas ditëve të agjërimit, lutjeve, adhurimeve dhe leximit të Kuranit, mijëra besimtarë ishin pjesë e festimeve dhe faljes së namazit...

26 Qershor 1274, Karli Anzhuin mori disa fshatra arbërore nga kalorësi...

Sipas aktit, që mban datën 26 Qershor 1274, Karli Anzhuin, mbret i Siçilisë, merr nga kalorësi Jakob de Balsiniano, Vlorën, Kaninën, Orikun, Urakën, Vranishtin...

26 Qershor 1769, ndodhi rrënimi i parë i Voskopojës

Në Qershor të vitit 1769, u krye djegia dhe rrënimi i parë i Voskopojës, një nga qëndrat më të mëdha ekonomike dhe kulturore, të...

26 Qershor 1878, dërgohet protestë Kongresit të Berlinit kundër cënimit të...

Të mbledhur në Prishtinë, më 26 Qershor 1878, përfaqësuesit e Kosovës, Rrafshit të Dukagjinit, Dibrës, Shkupit, Manastirit, Tetovës, Novipazarit, Senicës, Tashlixhës dhe Gucisë, formuluan...

26 Qershor 1880, Fuqitë e Mëdha kërkojnë nga Stambolli që Malit...

Më 26 Qershor 1880, ambasadorët e Fuqive të Mëdha në Stamboll, i paraqitën Portës kërkesën, që t'i lëshonte Malit të Zi, në vend të...

26 Qershor 1895, filloi ndërtimi i shkollës së tretë laike nga...

Sikurse thuhet në Kodikun e Shën Prokopit, bashkësia Ortodokse e Tiranës, filloi më 26 Qershor 1895, ndërtimin e një shkolle të re. Kjo ishte...

26 Qershor 1913, shpërtheu Lufta e Dytë Ballkanike

Kontradiktat midis fituesve në Luftën e Parë Ballkanike, të fryra edhe më shumë nga Fuqitë e Mëdha, që synonin të forconin pozitat e tyre...

26 Qershor 1923, u miratua kërkesa për hapjen e Shkollës Bujqësore...

Qeveria Shqiptare, miratoi më 26 Qershor 1923, kërkesën për hapjen e Institutit Shqiptaro-Amerikan të Kavajës apo Shkollës Bujqësore Amerikane të Kavajës.Referencat: Thimi Çollaku / Kalendari...

26 Qershor 1927, miratohet Statuti i Shoqërisë Anonime Cinematro

Këshilli i Ministrave, me vendimin nr. 188, datë 26 Qershor 1927, miratoi Statutin e Shoqërisë Anonime "Cinematro", që merrej me blerjen dhe projektimin e...

26 Qershor 1947, lindi Alfred Papuçiu, gazetar dhe diplomat

Gazetari dhe diplomati Alfred Papuçiu, u lind më 26 Qershor 1947. Pas diplomimit në Universitetin e Tiranës, filloi karrjerën si gazetar në Radio-Tirana, në...

26 Qershor 1966, vihet në skenën e TOB, opera e Moxartit...

Trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit, më 26 Qershor 1966, arriti një sukses të madh, duke vënë në skenë operan, "Dasma e Figaros"...