Arkivat Përditshëm e martë qershor 27th, 2017

Disa nga kalatë më të hershme të Beratit që vizitohen nga...

Veç kalasë që gjendet në qendër të qytetit mbi Mangalem, në rrethin e Beratit janë dhe disa murana të vjetra rreth tij, që dikur...

27 Qershor 363, vdiq perandori romak Juliani

Më 27 Qershor të vitit 363, vdiq perandori romak Juliani, pinjoll i dinastisë iliriane Flavi. U lind në Kostandinopojë, në vitin 332. Ai njihet...

27 Qershor 1797, Francezët zbarkuan në Korfuz

Francezët zbarkuan në Korfuz, më 27 Qershor 1797. Ali Pasha u mundua ta shfrytëzojë këtë, për të forcuar marrëdhëniet me Francën dhe Bonapartin, për...

27 Qershor 1835, në lagjen e Tabakëve, ushtritë osmane sulmuan kryengritësit...

Në mëngjesin e 27 Qershorit 1835, në lagjen e Tabakëve, ushtritë osmane sulmuan kryengritësit shkodranë. Luftimet zgjatën 13 orë. Rreth 60 kryengritës, u vranë...

27 Qershor 1907, lindi në Korçë, pedagogu dhe juristi, Nikollaq Stralla

Pedagogu dhe juristi, Nikollaq Stralla, u lind në Korçë, më 27 Qershor 1907, Pas përfundimit të Liceut të Korçës, ndoqi Universitetin e Montpeliesë, fakultetin...

27 Qershor 1914, Koloneli anglez Filips, hyri në bisedime me rebelët,...

Koloneli anglez Filips, i autorizuar nga Vilhelm Vidi, më 27 Qershor 1914, hyri në bisedime me rebelët, që ishin ngritur kundër Qeverisë së Durrësit,...

27 Qershor 1917, lindi në Shkodër, kompozitori i shquar, Prenk Jakova

Bota muzikore shqiptare, sot kremton përvjetorin e lindjes së kompozitorit të shquar, Prenk Jakova, i cili u lind në Shkodër, më 27 Qershor 1917....

27 Qershor 1937, përfundoi gjyqi i “Lëvizjes anarkiste të Delvinës”

Më 27 Qershor 1937, përfundoi gjyqi i "Lëvizjes anarkiste të Delvinës". Gjyqi politik dënoi me vdekje, Ismet Toton, kapiten Ismail Gjylbegun, nëntoger Xhelal Shtupanin...

27 Qershor 1964, Trupa e Teatrit Popullor dha premierën e pjesës...

Trupa e Teatrit Popullor, më 27 Qershor 1964, dha premierën e pjesës së njohur të Anton Çehovit, "Xhaxha Vanja", me regji të Andrea Malos.